Ситуацията с пожарите от последната нощ е нормална. Това успокои

...
Ситуацията с пожарите от последната нощ е нормална. Това успокои
Коментари Харесай

Главен комисар призовава: Хората да не подават сигнал, ако виждат пожар на километри от тях

Ситуацията с пожарите от последната нощ е естествена. Това успокои в ефира на NOVA шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и избавяне на популацията " основен комисар Александър Джартов.

" За миналото денонощие имаме общо 178 катастрофи. От тях пожарите са 135.  По-тежка беше обстановката в Пазарджишко и в село Карабунар.  Там имаше значителен пожар. Използвахме 11 пожарни, доброволци, в това число булдозери и хеликоптер на сътрудниците от военновъздушните сили. Късно вечерта огънят беше премахнат ", разяснява комисарят.

Попитан подават ли хората подправени сигнали за пожари, той сподели следното:

" Те са по-скоро лъжливи.От началото на годината сме реагирали напочти 26 000 катастрофи. От тях 1015 са лъжливи сигнали, което е към 5 %. Голяма част от тях не са злонамерени.  В огромна част от случаите в действителност тези сигнали се дължат на това, че хората не могат да преценяват ситуацията ".

Александър Джартов прикани хората да не подават сигнал, в случай че виждат пожар на километри от тях. По думите му по този начин е допустимо да заблудят пожарникарите. " Най-добре е да звъннат на 112, когато имат директна видимост ", изясни той.

Над 90% от пожарите пораждат в резултат на човешка активност. На дежурство всеки ден има към 1000 и 1100 огнеборци. Предвижда се и закупуване на нова техника, разясни комисарят. До две години се чака в страната ни да има 300 нови пожарни. Комисарят добави, че български пожарникари не престават да оказват помощ за преодоляването на пожарите в Гърция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР