Ситуацията с бойците в завода Азот в Северодонецк може да

...
Ситуацията с бойците в завода Азот в Северодонецк може да
Коментари Харесай

Басурин: Ситуацията с бойците в завода „Азот може да се развие по сценария на Азовстал

Ситуацията с бойците в завода Азот в Северодонецк може да се развие по сюжета на Мариупол Азовстал. Това сподели формалният представител на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин, предава

„ Това доста припомня всичко, което се случи в „ Азовстал “. Може би тази скица ще се случи - един по един, двама ще стартират да си потеглят, след това отново ще бият тамбурата и ще викат: „ Спасете ме! Помогнете! ". След това ще бъдат освободени още хора и по-късно самите те ще се предадат ", добави още Басурин.

Басурин заяви, че към момента няма данни за излизането на цивилни от бомбоубежищата на Азот.

„ Прави се изказване с искане за евакуиране от украинската страна, само че в това време всички знаят, че никой не може да отиде до Лисичанск, тъй като там няма път “, изясни Басурин.

Както сподели във вторник генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на съветския междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция в Украйна, съветските въоръжени сили и националната милиция на ЛНР отварят филантропичен кулоар към град Сватово в ЛНР от 08: 00 московско време на 15 юни за евакуация на цивилни от химическия цех Азот в Северодонецк. По думите му те подсигуряват безвредната евакуация на всички цивилни, които ще бъдат откарани в центрове за краткотрайно настаняване като част от филантропични конвои.

Сутринта на 15 юни обаче посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник сподели, че украинските сили за сигурност се пробват да нарушат евакуацията на цивилни от завода на Азот. Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР, посочи, че евакуацията е невъзможна заради обстрел от въоръжените сили на Украйна, а към 11:30 часа „ на територията няма безусловно никакви придвижвания, никой не е окачил бяло флагове “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР