Ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) не е лека, опитите

...
Ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) не е лека, опитите
Коментари Харесай

Рябков: Опитите на Киев да дестабилизира ситуацията в района на Запорожката АЕЦ не спират

Ситуацията към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) не е лека, опитите на Киев да дестабилизира обстановката там не стопират. Това сподели за съветската осведомителна организация заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков в коридорите на VI интернационален конгрес: „ Русия и Иберо-Америка в плевел свят: история и актуалност “.

Заместник-министърът означи, че към момента не е контрактувано времето за посещаване на генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси в Русия.

" Честно казано, не бих споделил, че имаме подготвен дневен ред за такава среща. Освен това контактът с него с Гроси се организира с управлението на " Росатом " и нашата делегация на неотдавнашната Генерална конференция на МААЕ, която се организира във Виена ", уточни Рябков. „ Ще продължим да обменяме оценки и подходи към актуалната обстановка в работен режим, тя към момента е сложна, заради обстоятелството, че опитите на Киев да дестабилизира обстановката в региона на Запорожие атомната електроцентрала не стопира. "

Заместник-ръководителят на съветското външно министерство напомни, че в Запорожката АЕЦ работят чиновници на МААЕ.

" Следващата ротация на този личен състав преди малко се организира. Ние призоваваме организацията не просто да записва обстоятелствата за офанзиви против станцията и сателитния град Енергодар благодарение на дронове и други средства, само че и да запише кой е виновен за това. Така че към момента не сме постигнали нужния прогрес в това от страна на МААЕ, само че ще продължим да работим настойчиво, с цел да осигурим тъкмо това, единственото допустимо отразяване на протичащите се там събития в отчетите на организацията “, акцентира Рябков.

Рябков добави, че Москва предизвестява Киев и неговите спонсори против опити за дестабилизиране на обстановката към Запорожката атомна електроцентрала.

" Ние предизвестяваме Киев и неговите спонсори против всевъзможни опити за дестабилизиране на каквото и да било в това отношение. Това, наред с други неща, няма да бъде просто още една ескалираща стъпка, това ще бъде деяние, което всъщност зачертава правилата и тезите, създадени от генералния шеф Гроси и разпространявани през последните години месеци на съответните уеб сайтове, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, разяснява Рябков.

Той също по този начин прикани Гроси да изпрати подобаващи сигнали до Киев.

„ Ако е в неговите пълномощия и в случай че той има задоволително политическа воля да упорства за нуждата те правилата и тезите на Гроси да бъдат спазвани и прилагани, тогава той би трябвало да насочи съответните сигнали към Киев и неговите спонсори “, сподели Рябков.

" Може да имаме избрани подходи, които се разграничават от вижданията на управлението на организацията за това по какъв начин тези правила трябваше да бъдат създадени и по какъв начин трябваше да бъдат утвърдени. Но в този момент не става въпрос за това, а за обстоятелството, че такава дестабилизираща интервенция или дейности просто ще зачеркне тъкмо тези правила и тези на Рафаел Гроси “, заключи Рябков.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че съветските въоръжени сили са разкрили невзривени непознати снаряди на украинските въоръжени сили в непосредствена непосредственост до Запорожката АЕЦ. Отговаряйки на въпроса дали тази информация се предава на специалистите на МААЕ като доказателство за обстрел на станцията от украинска страна и дали те записват това, Рябков уточни, че специалистите на организацията имат опция да събират информация за протичащото се там „ всъщност онлайн “.

" Те също си взаимодействат с защитата на нашата гара, това е Руската национална армия. Те взаимодействат, несъмнено, с управлението на гарата, с нашия личен състав, който работи там. Те виждат всичко, само че по политически аргументи, понякога във Виена на равнище секретариат заобикалят еднопосочно изказване кой е виновен за това “, акцентира Рябков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР