Ситуацията на Западния бряг на река Йордан заплашва да стане

...
Ситуацията на Западния бряг на река Йордан заплашва да стане
Коментари Харесай

ООН: Ситуацията на Западния бряг е на път да стане критична

Ситуацията на Западния бряг на река Йордан " заплашва да стане сериозна ", предизвести висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от Франс прес.

" Последните убийства и принуждение, както и подстрекателските изказвания, служат единствено на това, да хвърлят израелците и палестинците още по-дълбоко в пропастта ", добави Тюрк.

От началото на седмицата жертвите на Западния бряг са двайсетина души, най-вече палестинци. С това броят на смъртните случаи, свързани с израелско-палестинския спор от началото на годината, надвишава 200.

" Израел би трябвало незабавно да преразгледа политиките и дейностите си на окупирания Западен бряг в сходство с интернационалните стандарти за правата на индивида, в това число отбраната и зачитането на правото на живот ", съобщи висшият комисар. Като окупационна мощ Израел има и задължението по силата на интернационалното филантропично право да подсигурява реда и сигурността в окупираната палестинска територия ", съгласно Фолкер Тюрк.

" За да се постави завършек на това принуждение, би трябвало да се постави завършек на окупацията ", добави той.

От началото на годината при принуждение, обвързвано с спора, са починали минимум 174 палестинци, 25 израелци, украинец и италианец, демонстрира броене на Агенция Франс Прес, направено по публични израелски и палестински източници. В тази статистика влизат, от палестинска страна, бойци и цивилни, в това число малолетни, а от израелска – най-вече цивилни, в това число малолетни, и трима представители на арабското малцинство, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР