Ситуацията на украинско-беларуската граница е спокойна и под контрол, но

...
Ситуацията на украинско-беларуската граница е спокойна и под контрол, но
Коментари Харесай

Украйна усилва контрола на границата с Беларус

Ситуацията на украинско-беларуската граница е спокойна и под надзор, само че Украйна усилва броя на граничарите си там поради ескалацията на обстановката по границите й, оповестиха през днешния ден самите гранични чиновници, представени от Ройтерс.

Според украинската войска близо 140 000 взаимни сили, формирани от съветски бойци и проруски сепаратисти, са струпани наоколо до Украйна, в това число 125 000 военнослужещи от сухопътни войски.
 БГНЕС
Освен това има 9000 съветски бойци в Беларус, които дойдоха в страната този месец за огромни военни учения с беларуските въоръжени сили.
" Граничната защита се прави в засилен режим. Увеличихме... броя на граничните патрули ", сподели Серхий Хоменко, заместник-началник на граничния пункт на украинско-беларуската граница в северната Черниговска област.

" Ситуацията е постоянна, нищо извънредно не се следи ", добави той.

Беларуският външен министър Владимир Макей сподели през днешния ден, че никакви съветски бойци или военно съоръжение няма да останат в Беларус след взаимните военни учения, които са проява на мощ, пораждаща опасения на Запад, че Русия има намерение на нахлуе в Украйна.

Москва неведнъж отхвърли да възнамерява каквото и да е навлизане и сподели, че войските й ще изоставен беларуска територия ваднага щом приключат ученията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР