Ситуацията на несигурност в цял свят, която все още е

...
Ситуацията на несигурност в цял свят, която все още е
Коментари Харесай

Хампарцумян съветва да има бели пари за черни дни

Ситуацията на неустановеност в целия свят, която към момента е в развиване, в един миг ще се отрази мощно отрицателно върху стопанската система. Затова да имаш "бели пари за черни дни " не е неприятна концепция предложи банкерът Левон Хампарцумян във връзка издаването на нов дълг с извънредно ниска рента от страната ни.

"Всичко, което се прави сега, е да си купим време, с цел да разберем по кое време ще има ваксина, какъв брой ще коства, дали ще бъде овладяна болестта, по какъв начин ще се отрази върху веригите за произвеждане и доставка ", означи Хампарцумян в изявление за Bulgaria ON AIR.

Относно заема, той уточни, че това са разполагаеми пари, които не са физически налични банкноти и стоят по сметките на държавното управление в Българска народна банка. Хампарцумян подсети, че не би трябвало да се пръскат пари за всичко.

"Правителството няма пари, то събира от нас едни налози, само че взима заеми, които ще се заплащат още веднъж т нашите приходи ", сподели банкерът.

"В България новото благосъстояние се основава от предприемчиви хора. Предлагат артикули и услуги, които светът би купил. Колкото и пари да сме заделили в този момент, те ще стигнат ненапълно. И в случай че това благосъстояние не се възпроизведе, ще имаме различен тип рецесия. Всичко, което се направи, е потребно. Има пропуснати неща през годините - образованието, няма електронно държавно управление ", разяснява още той.

Левон Хампарцумян подсети, че България е част от Европейския съюз и би трябвало да си съблюдава ролята, "да плува " в тези води. Според него репутацията на страната ни на открито не е блестяща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР