Ситуацията, когато в едно семейство се отглеждат два или повече

...
Ситуацията, когато в едно семейство се отглеждат два или повече
Коментари Харесай

Ревност между домашните любимци - как да я избегнете

Ситуацията, когато в едно семейство се отглеждат два или повече питомци, по никакъв начин не е рядка. Кучетата да вземем за пример са доста обществени животни и те най-често на драго сърце елементарно поддържат връзка със себеподобни.

Понякога обаче реагират доста остро на появяването на нов член в фамилията. За да се сприятелят по-бързо, би трябвало да имате поради някои особености.

Разбира се, че в огромна степен триумфът зависи от вас. Винаги единият питомец ще е основен, по тази причина бъдете готови по тази причина.

Как да се справите с ревността сред домашните любимци?

Обръщайте еднообразно внимание на питомците, защото в противоположен случай вие самите ще предизвикате съперничеството сред домашните любимци. Ако решите да вземете нов четириног другар, тогава ви съветваме добре да проучите породата на кучето или котката, и дали елементарно привикват с измененията.

Трябва да се отстраняват всички вероятни аргументи за конкуренция сред животните. Дори в случай че се обърнем към дивата природа, ще видим, че сред екземплярите в глутницата постоянно е имало съревнование - кой е водач, кой ще изяде пръв храната и по този начин нататък.

Именно по тази причина изискванията им би трябвало да са идентични, с цел да не се провокират спорове. Нека леглата им са идентични, играчките също, както и храната. Намирайте време, с цел да играете с тях и да ги гушкате. Бъдете уверени, че те ще оценят старанията ви и доста по-лесно ще намерят общ език сред себе си.

 Животни дружно

Възпитанието на кучетата и котките е обособена тематика. Важно е те да имат построен темперамент и привички, да ви слушат и да знаят, че думата не е не и вие сте основният човек, който те би трябвало да слушат. Тук крайната дума би трябвало да е вашият престиж, който имате над животните, което от своя страна, ще им помогне лека-полека да сприятелим котка и куче да вземем за пример.

Всяко едно животно в дома ви би трябвало да има свое лично кътче и местенце, защото и те имат потребност от свое пространство. Дори и да са привикнали бързо с разпоредбите и новия член, първоначално би трябвало да сте изключително деликатни. И да не ги оставяте сами в една стая, в случай че излизате.

Като цяло тематиката за ревността сред любимците е доста обширна, само че сигурно, спазвайки тези лесни и елементарни правила, ще помогнете на вашите питомци да свикнат по-лесно един с различен.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР