Сити дръпнаха с осем точки на върха след грешка на Челси

...
Манчестър Сити стигна до труден успех при гостуването на Брентфорд
Коментари Харесай

Манчестър Сити стигна до труден успех при гостуването на Брентфорд с 1:0 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига.
Фодън реализира победния гол за Сити срещу Брентфорд.
„Пчеличките“ започнаха по-активно срещата и на няколко пъти затрудни отбраната на шампионите, като веднъж Жоао Кансело трябваше да изчиства топката от голлинията. Скоро след това обаче „гражданите“ се окопитиха и поведоха в резултата. Кевин Де Бройне центрира в наказателното поле, където намери Фил Фодън, а той не сбърка за 1:0. Попадението бе прегледено от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада, но в крайна сметка правилно зачетено.

До края на двубоя Сити контролираха владението на топката, като домакините не успяха да отправят точен удар по посока вратата на Едерсон през втората част. В края гол на Аймерик Лапорт от гостите бе отменен след намеса на ВАР. Така, „небесносините“ поведоха с осем точки на върха в класирането след грешката по-рано на Челси.

„Сините“ допуснаха късен изравнителен гол в добавеното време на домакинството си с Брайтън и приключиха при равенство 1:1. Ромелу Лукаку бе открил резултата през първото полувреме, след като засече с глава центриране от корнер на Мейсън Маунт. В самия край на мача обаче резервата на „чайките“ Дани Уелбек донесе заслужена точка за възпитаниците на Греъм Потър, след като бе намерен в наказателното поле от Марк Кукурея.
Тухел отново претърпя разочарование при домакинство на Челси.
Лондончани изостават с осем точки от Сити, докато Ливърпул е на девет от шампионите след поражението си от Лестър с 0:1, но и с мач по-малко. За „червените“ предстои гостуване на Челси на 2 януари, докато Манчестър Сити играе с Арсенал в първия двубой след Нова година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР