Системите за противовъздушна отбрана свалиха 36 украински дрона над Крим

...
Системите за противовъздушна отбрана свалиха 36 украински дрона над Крим
Коментари Харесай

Руската ПВО свали 36 дрона над Крим и един над Краснодарския край

Системите за противовъздушна защита смъкнаха 36 украински дрона над Крим и един - над Краснодарския край, заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" На 5 януари беше осуетен опит на киевския режим да извърши терористична офанзива благодарение на безпилотни летателни апарати по обекти на територията на Руската федерация. Дежурните средства за противовъздушна защита унищожиха и прехванаха 36 украински дрона над територията на Република Крим и един - над Краснодарския край ", се споделя в известието.

Военни канали в Телеграм оповестяват още, че през днешния ден над Крим са свалени и 10 ракети.

Украйна заяви през вчерашния ден, че военновъздушните ѝ сили са нанесли удар по съветски команден пост покрай окупирания град Севастопол, на повече от 200 км от следената от Киев територия, и е поразила военна част при обособен удар на Кримския полуостров, съобщи Ройтерс.

Командващият украинските Военновъздушни сили Микола Олешчук разгласява в приложението " Телеграм " видео от обществените мрежи, на което се вижда пушек, издигащ се след детонация край Севастопол - пристанище, което служи за щаб на Черноморския флот на Русия.

" Още един път благодаря на водачите от военновъздушните сили и на всички, които възнамеряваха интервенцията, за съвършеното осъществяване на бойното задание ", сподели той. Олешчук разгласява и кадър от пост в обществените мрежи в който се споделя, че при удара е била изумена съветската военна база в град Евпатория.

Назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев дефинира нападението като " най-масираното напоследък ". Един човек е бил откаран в болница, откакто парче шрапнел е поразило къща, заяви той в " Телеграм ".

В по-късен пост Развожаев осведоми, че трима души са били изведени от жилищен дом, потърпевш от падащи парчета. Възможно е да има още евакуации, защото специалисти по правосъдна медицина вършат оглед на парче от ракета, паднала покрай село.

Ройтерс отбелязва, че не можа да ревизира информацията по самостоятелен метод.

Главният административен чиновник в Саки, северно от Севастопол, където има военновъздушна база, заяви, че няколко украински въздушни офанзиви в региона са били отблъснати.

Блогъри и неофициални канали в Телеграм оповестиха, че съветските елементи за противовъздушна защита са отблъснали украински набези в Керченския пролив, в източната част на Крим, и в съветското черноморско пристанище Новоросийск.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че силите му са свалили над полуострова 10 ракети.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР