Системите на бърза помощ няма да спрат работа, дори и

...
Системите на бърза помощ няма да спрат работа, дори и
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: ​Бърза помощ няма да спре работа, дори и без GPS система

Системите на спешна помощ няма да спрат работа, даже и да е спряна подръжката на GPS системите. A това се случва поради изминал контракт, в този момент би трябвало да се разгласи нова социална поръчка и да се наеме нова компания. Това разяснява в студиото на "Денят стартира " заместник-здравният министър Мирослав Ненков.

Имаме остарели системи, с които ще продължи да работи системата 112 и връзката с пациента и колата за спешна помощ, добави Ненков.

Той изясни, че системата усъвършенства преноса на данни от 112 до центровете за незабавна мед помощ, просто в този момент ще се натоварят хората от незабавната помощ с въвеждане на данните на хартия и след това някой ще би трябвало да ги внесе в електронния картон.

Всичко е записано - в какъв брой е пристигнала колата за спешна помощ и в какъв брой е тръгнала, може и без GPS да се види с друга, малко по-стара технология по какъв начин се е движела колата за спешна помощ. Тя е двойно подсигурена. Технически пробив може да се случи с всяко едно нещо, по тази причина има многоканални линии, които да подсигурят системата да продължи да работи, съобщи Мирослав Ненков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР