Системата, показваща наличните свободни легла за лечение на пациенти с

...
Системата, показваща наличните свободни легла за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Отличиха системата, показваща наличните свободни легла за лечение на пациенти с Ковид-19 в област Русе

Системата, показваща наличните свободни кревати за лекуване на пациенти с Ковид-19 в Русенско, бе включена в алманах с положителни практики на Института по обществена администрация към Министерски съвет.

Сборникът съдържа 47 практики на министерства, организации и други структури на локалната и държавна власт от цялата страна в категориите ръководство на хората, софтуерни решения за намерено ръководство и административно обслужване, както и обществена отговорност. Технологичното изобретение бе създадено взаимно от екип на Областна администрация – Русе и Владисав Симчев, който е притежател на компания «Гейт.Бг» и дистрикт шеф на Лайънс клубовете в България. Системата бе създадена през ноември 2020-а, когато бе и вторият пик на Ковид-вълната. Идеята за реализирането на тази процедура бе дадена от тогавшния регионален шеф Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев. Така русенска област се трансформира в първата в страната, където проработи сходна система, спестяваща време на незабавните медици за реакция. Системата продължава да е дейна и все още, само че заради това, че към този момент пациенти с коронавирусна зараза се лекуват единствено в инфекциозното поделение на Университетска болница «Канев» тя не се употребява понасятоящем. Във всеки един миг обаче тя може да проработи още веднъж. Електронната платформа дава отговор на най-високите стандарти за осведомителна сигурност, като тя дава в действително време информация за свободните кревати за пациенти с ковид, с цел да се избегне блуждаене сред болничните заведения и очакване за банкет. В интервала, когато бе създадена системата, в русенската Спешна помощ постъпваха сред 40 и 46 сигнала, свързани с ковид. Областният шеф Анатоли Станев дефинира оценката като справедливо за напъните на работещите в администрацията и благодари за партньорството на Владислав Симчев.
Областната администрация в Русе е единствената регионална администрация в България, отличена в областта на софтуерните достижения. Други три регионални администрации – Ловеч, Хасково и Габрово бяха отличени в областта на обществената отговорност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР