Системата на МВР е най-потърпевша от прехода. Това становище изказа

...
Системата на МВР е най-потърпевша от прехода. Това становище изказа
Коментари Харесай

Системата на МВР е най-потърпевша от прехода, заяви бивш главсек на МВР

Системата на Министерство на вътрешните работи е най-потърпевша от прехода. Това мнение изрече някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров, понастоящем народен координатор на партия "Атака " пред bTV.

Първа стъпка в решаването на казуса на политическо равнище е изваждането на резултатите от изборите в циганските гета. "Тогава да си дадем сметка кой и на какво съображение е обвързван с тези хора, освен да даваме откъслечни мнения по тематиката ".

Лазаров настоя да бъдат отворени резултатите от изборните секции с номера 57, 58, 59 в циганската махала в Асеновград и да се видят резултатите на депутата Манол Генов, за който има данни, че е купувал ромски гласове. "Докато не се реши този въпрос да се спре с този бизнес с циганските гета няма да мръднем нито крачка напред ", разяснява Лазаров. Той уточни, че парите за пазаруване на цигански гласове са най-вероятно от политическа корупция.

Лазаров разяснява, че 27 години се правят промени в разнообразни направления, промени, които по думите му, постоянно си опонират. На въпрос кой е най-големият провинен за това състояние на системата, Лазаров съобщи, че аргументите са сложни. Относно полицейските митинги, Лазаров означи: "Реши се въпросът с униформите. В момента както виждате се основава организация за погашение на тези средства, които се дължат за интервала 2011-2015 година ".

Той разяснява, че има проблеми с подготовката, с оборудването, с образованието на състава, наслоени проблеми с мотивацията, обществения статус на чиновниците. "Това би трябвало да бъде решено в политически консенсус за една средносрочна и дълготрайна стратегия за изправяне на крайници на Министерство на вътрешните работи. Ако се работи на парче и влезем в сферите на популизма - няма да реализираме нищо ", разяснява той.

На въпрос има ли политическо вмешателство в митингите на Министерство на вътрешните работи, Лазаров отсече, че от две години не е секретар на министерството и не е и представител на министъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР