Система за пълноценно гледане на събития от разстояние, наречена Free

...
Система за пълноценно гледане на събития от разстояние, наречена Free
Коментари Харесай

Canon с видео система за дистанционно наблюдение на събития

Система за пълноценно гледане на събития от разстояние, наречена Free Viewpoint Video System, показа Canon. Според разработчиците тя е подобаваща за спортни събития, които изискват внимание към детайла. Решението разрешава протичащото се да се следи от най-различни ъгли, като по този метод отпадат рестриктивните мерки, свързани с положителната позиция.

Free Viewpoint Video System е основана на особено основани оптични и сензорни технологии. Тя включва няколко камери с висока резолюция, позиционирани на стадиона или на мястото на събитието, които са свързани в мрежа и следени със особено създаден програмен продукт. Технологията за обработка на изображения автоматизирано трансформира видеоклиповете в 3D визуализация с висока резолюция.

 Canon с видео система за отдалечено наблюдаване на събития

Зрителите могат свободно да местят виртуалната камера по свое предпочитание и да гледат видеото от която точка избират. „ Това разрешава човек изцяло да се потопи в атмосферата и даже да придобие чувството, че е измежду играчите на терена “, изясняват от Canon.

След въвеждането на този нов метод за гледане на спортни и други събития, компанията възнамерява евентуалното използване на решението и при тренировките на разнообразни спортове.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР