Сирийското правителство определи като военно престъпление“ смъртоносните въздушни удари, нанасяни

...
Сирийското правителство определи като военно престъпление“ смъртоносните въздушни удари, нанасяни
Коментари Харесай

Дамаск обвини Вашингтон във военно престъпление

Сирийското държавно управление дефинира като „ военно закононарушение “ смъртоносните въздушни удари, нанасяни от водената от Съединени американски щати коалиция против проправителствени сили в източната провинция Дейр Еззор. От обединението споделят, че правят въздушните интервенции против проправителствените сили, с цел да защитят своите съдружници в провинцията.


В писмо, адресирано до генералния секретар на Организация на обединените нации, сирийското външно министерство споделя, че нападението „ съставлява военно закононарушение и закононарушение против човечеството “. Документът упреква Съединени американски щати в потреблението „ на извинението за битка с тероризма, с цел да основават противозаконни бази на сирийска територия “. „ Сирийското държавно управление възобновява апела си за разпускане на противозаконната коалиция “, гласи писмото.

Съединени американски щати споделиха, че сирийските проправителствени сили са почнали офанзивата против подкрепяните от Вашингтон Сирийски демократични сили (СДС).

Съюз на демократичните сили и обединението отвърнаха с въздушни удари и артилерийски обстрел на атакуващите сили, откакто „ сред 20 и 30 снаряда избухнаха в границите на 500 м от основната квартира на Съюз на демократичните сили “, сподели американски представител. Той добави, че при сражението са били убити над 100 от проправителствените сили.

Водената от Съединени американски щати коалиция беше основана през 2014 година за опълчване на „ Ислямска страна “ в Сирия и Ирак, само че при няколко случая подлага на бомбардировки лоялни към режима в Дамаск сили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР