Сирийското правителство даде разрешение за преминаването на хуманитарна помощ през

...
Сирийското правителство даде разрешение за преминаването на хуманитарна помощ през
Коментари Харесай

Сирия разреши да се достави хуманитарна помощ в контролираните от бунтовниците райони

Сирийското държавно управление даде позволение за прекосяването на филантропична помощ през фронтовата линия, с цел да бъде доставена в регионите, следени от бунтовниците, оповестиха през днешния ден държавни медии, представени от Ройтерс.

В информацията се показва, че помощта ще доближи до нуждаещите посредством Организация на обединените нации, Сирийския Червен полумесец и Международния комитет на Червения кръст.

Сирийското държавно управление е оповестило бедствено състояние в най-тежко потърпевшите от разрушителното земетресение в понеделник региони - провинциите Латакия, Хама, Алепо и Идлиб - и ще сътвори фонд за възобновяване им, написа Българска телеграфна агенция.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк изиска неотложно помирение в Сирия , където от 12 години се води революция, с цел да може филантропичната помощ да доближи по-лесно до потърпевшите, съобщи Франс прес.

" Призовавам за неотложно преустановяване на огъня в Сирия и за цялостно съблюдаване на човешките права и на филантропичното право, с цел да може помощта да доближи до всички ", написа той в Туитър.

Министерски съвет: Българското държавно управление провежда обезпечаването на филантропичната помощ за потърпевшите от земетресението в Сирия

" Европейската комисия уведоми в сряда българското държавно управление за активиране на Механизма за гражданска отбрана по искане на Сирия за филантропично подкрепяне на потърпевшите от земетресението. Служебният кабинет интензивно работи за обезпечаването на филантропичната помощ и за организацията на коридорите за доставка. Поради усложненията с въздушната доставка до Сирия се разискват различни направления. В най-кратки периоди българската страна ще има опцията да даде филантропичната помощ за нуждаещите се в Сирия в този извънредно тежък миг ", оповестиха от кабинета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР