Сирийското правителство даде разрешение за преминаването на хуманитарна помощ през

...
Сирийското правителство даде разрешение за преминаването на хуманитарна помощ през
Коментари Харесай

Сирийското правителство разреши да се достави хуманитарна помощ в бунтовническите райони

Сирийското държавно управление даде позволение за прекосяването на филантропична помощ през фронтовата линия, с цел да бъде доставена в регионите, следени от бунтовниците, оповестиха през днешния ден държавни медии, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В информацията се показва, че помощта ще доближи до нуждаещите посредством Организация на обединените нации, Сирийския Червен полумесец и Международния комитет на Червения кръст.

Сирийското държавно управление е оповестило бедствено състояние в най-тежко потърпевшите от разрушителното земетресение в понеделник региони - провинциите Латакия, Хама, Алепо и Идлиб - и ще сътвори фонд за възобновяване им.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк изиска неотложно помирение в Сирия, където от 12 години се води революция, с цел да може филантропичната помощ да доближи по-лесно до потърпевшите, съобщи Франс прес.

" Призовавам за неотложно преустановяване на огъня в Сирия и за цялостно съблюдаване на човешките права и на филантропичното право, с цел да може помощта да доближи до всички ", написа той в Туитър.

Свързаната с опозицията сирийска избавителна организация " Белите каски " насочи съществени рецензии против Организация на обединените нации, като сподели, че в опустошената от земетресенията в понеделник северозападна част на страната не е достигнала никаква подобаваща филантропична помощ, съобщи ДПА.

" Белите каски " упрекнаха Организация на обединените нации, че работи в интерес на сирийския президент Башар Асад. " Организация на обединените нации е на страната на държавното управление, а не на хората ", съобщи по видеовръзка от района на Идлиб представител на организацията. Той прикани държавните управления по света да провеждат директна помощ отвън каналите на Организация на обединените нации и съобщи, че Организация на обединените нации " би трябвало да се извини на хората ".

Ръководителят на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида Рами Абдел Рахман заяви, че пратка с помощи е пристигнала през вчерашния ден, само че по думите му " към момента липсват " палатки за заслон и машини за почистване на отломки.

Според източници на ДПА втори ескорт е прекосил границата сред Турция и Сирия през днешния ден. По думите на свидетел от Идлиб, който видял по какъв начин конвоят минава границата, камионите са пренасяли главно одеяла и килими. " Трябват ни палатки. Ако имаме одеяла и килими, а нямаме палатки, къде ще спят хората? ", зачуди се той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР