Сирийският гражданин К.Т е предаден на съд отОкръжна прокуратура –

...
Сирийският гражданин К.Т е предаден на съд отОкръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Изправят пред съда сириец, обвинен в трафик на бежанци, както и за смъртта на един от тях

Сирийският жител К.Т е предаден на съд отОкръжна прокуратура – Сливен. Той е упрекнат за това, че незаконно е подкрепил 10 жители на Сирия, Пакистан и Афганистан да минават през българска територия. Престъплението е осъществено на 1 май 2022 година на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Омарчево, Нова Загора.

Деянието е осъществено с лек автомобил, с който десетте мъже са били транспортирани, а обвиненият управлявал без да има нужната дееспособност.

К.Т. е упрекнат и за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и е позволил пътнотранспортно произшествие, в резултата на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на сирийски жител и междинни телесни повреди на други двама сирийци и на един пакистански жител. След произшествието обвиненият е избягал, изоставяйки автомобила с потърпевшите в него.
По време на следствието е открито, че обвиненият, който е бил регистриран в Регистрационно приемателния център в Харманли, се е сдобил с лек автомобил, макар че не е имал дееспособност да ръководи подобен. С транспортното средство е достигнал до региона наЕлхово, където е качил чужденците, с цел да ги откара до София. По време на транспорта обвиненият позволил независимо пътнотранспортно произшествие, при което управляваният от него автомобил се е преобърнал, довеждайки до гибелта на един и телесни повреди на други трима души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР