Сирийската армия и нейните съюзници отнеха контрола над най-малко 30

...
Сирийската армия и нейните съюзници отнеха контрола над най-малко 30
Коментари Харесай

Сирийската армия изтласка бунтовници от райони по границата с Йордания

Сирийската войска и нейните съдружници лишиха контрола над минимум 30 км от границата с Йордания от бунтовниците, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на две размирен групи и източник от военните сили на Дамаск. Според власите в сирийската столица е осъществена интервенция против " Ислямска страна " и други групировки.

Медия на въоръженото крило на " Хизбула ", която е непосредствен съдружник на сирийското държавно управление, заяви, че армията и съдружниците ѝ са получили надзор над всички гранични и контролни пунктове по границата в провинция Суейда, намираща се до Йордания. Бунтовнически групи, някои от тях подкрепяни от арабски и западни страни, към момента управляват огромна част от югозападната граница с Йордания и Израел.

Провинция Суейда не беше включена в контрактуваното сред Русия и Съединени американски щати помирение, което влезе в действие в ситуирани наоколо региони на Югозападна Сирия.

Говорителят на подкрепяната от Запада формация " Мъченикът Ахмед Абдо " Саид Саеф съобщи, че настъплението в Суейда е било осъществено от две страни. " По-голямата част от селските региони на Източна Суейда е в ръцете на режима ", добави той.

Армията доближи границата и си върна гранични постове, които беше изоставила в първите години на спора, когато бунтовниците поеха огромни елементи от Югозападна Сирия. Друг представител на бунтовниците съобщи, че напредъкът на армията е подкрепят от неочакваното евакуиране на подкрепяната от Йордания група " Джаиш ал Ашаир ", която патрулираше този сектор от границата.

Източник от сирийската войска дефинира постигнатото като " огромен триумф ". За ТАСС нейни представители оповестяват, че в границите на така наречен интервенция " Зазоряване " армията е прогонила бойци на " Ислямска страна ", заемащи 100 кв. км територии, с поддръжката на въоръжената милиция на Сирийската национална социалистическа партия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Сирийската рецесия (1212)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР