Сириецът Масуд и четиримата задържани с него, сочени за свързани

...
Сириецът Масуд и четиримата задържани с него, сочени за свързани
Коментари Харесай

Масуд и съучастниците му остават в ареста, отричат за канала...

Сириецът Масуд и четиримата арестувани с него, посочени за свързани с канал за трафик на мигранти, остават в ареста. Това решение взеха окръжните магистрати преди минути.

29-годишният сириец от Пловдив уточни, че не направил нищо от това, в което го упрекват, и се чуди за какво е арестуван. Българите - мъж и жена, които се оказаха овцевъди, също показаха неразбиране за какво са измежду задържаните, поради че са подали сигнал в полицията за незаконни мигранти, навъртащи се наоколо до фермата им.

Според прокуратурата петимата са имали присъединяване в канал, управителен от Масуд. Самият сириец се снабди с две обвинявания - за подкрепяне и подслоняване на незаконни мигранти през май тази година, както и за вкарване на мигранти в страната при започване на септември.

Каналът бе разрушен при мощна взаимна акция на полицията и прокуратурата. На брифинг стана ясно, че поръчките за " отваряне " на канала идвали от Истанбул. Обаждали се на Масуд, той пък раздавал дилемите за осъществяване на поръчката на своите хора-помагачи. Парите за свършената работа идвали по банкова сметка на Масуд, който от своя страна плащал на помощниците. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР