Сириец от кюрдски произход се самозапали тази сутрин пред централата

...
Сириец от кюрдски произход се самозапали тази сутрин пред централата
Коментари Харесай

Сирийски кюрд се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

Сириец от кюрдски генезис се самозапали тази заран пред централата на организацията за бежанците на Организация на обединените нации в Женева, и откакто пламъците бяха изгасени, бе откаран незабавно с хеликоптер в университетската болница в Лозана. Там е поверен на грижите на профилирано звено по изгарянията, заяви локалната полиция, представена от Ройтерс.

Трийсет и една годишният мъж, който живее в Германия, не е оставил записка или друго удостоверение, с което да изясни претекстовете за обезверената си постъпка, съобщи говорителката на женевската полиция Силвен Гийом-Жентил.

" Предвид положението му не е допустимо да го попитаме за претекстовете му, само че съгласно нас те са свързани с политическата обстановка ", сподели говорителката.

Инцидентът е станал в 7.40 ч. локално време пред доста минувачи пред постройката на организацията за бежанците на Организация на обединените нации. Пожарникарите пристигнали бързо и неотложно изгасили мъжа, преди да бъде превозен в болница.

" Покрусени сме и сме шокирани от случая със самозапалил се мъж пред централата в Женева тази заран ", съобщи Андрей Махечич, представител на висшия представител за бежанците на Организация на обединените нации и изрази вяра, че той ще се възвърне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР