Сирените за въздушна тревога в Киев и в по-голямата част

...
Сирените за въздушна тревога в Киев и в по-голямата част
Коментари Харесай

Задействаха сирените за въздушна тревога в Киев и по-голямата част от Украйна

Сирените за въздушна паника в Киев и в по-голямата част от Украйна бяха задействани тази заран, часове откакто Русия извърши огромна офанзива с дронове против украинската столица и покрайнините ѝ, съобщи Ройтерс.

Според непотвърдени известия в украинска обществена медия въздушната паника е била оповестена, откакто два стратегически бомбардировача с огромен обхват са изхвърчали от Западна Русия и са се насочили към Източна Украйна.

Украинският нуклеарен оператор " Енергоатом " съобщи, че малко след среднощ съветски дронове-камикадзе са прелетели над част от украинска нуклеарна централа в южната част на страната. " Това е безусловно неприемливо нарушаване на нуклеарната и радиационната сигурност ", написа " Енергоатом " в " Телеграм ".

Украинските въоръжени сили споделиха, че при нападението против Киев, което беше третото за последните шест дни, системите им за Противовъздушна отбрана са свалили 30 дрона.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че по предварителна информация няма починали или ранени при офанзивите против регионите " Соломиански " и " Шевченковски ". " Соломиански " се намира западната част на украинската столица и съставлява претрупан транспортен център, в който е ситуирана жп гара, както и едно от двете цивилен летища в града. Кличко добави, че при нападението още веднъж са били развалени сериозни инфраструктурни уреди и че към този момент се правят дейни ремонтни действия.

Губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба заяви за нанесени вреди по инфраструктура и жилища, както и за двама ранени. Той добави, че офанзивата е предизвикала много съществени провали и три региона на Киевска област са останали без ток.

Украинският народен енергиен оператор " Укренерго " съобщи, че е имало офанзиви с дронове против електроцентрали из цялата страна. " В момента най-тежко е ситуацията в централната част на Украйна, в източните области и в тези край Днепър ", отбелязва " Укренерго ".

От оператора оповестиха, че ще бъдат приложени спешни прекъсвания в столицата Киев и в 10 други района след новата съветска вълна от въздушни удари с дронове.

" През нощта противников бойни безпилотни летателни апарати бяха ориентирани към енергийни уреди в цялата страна… В Сумска, Харковска, Полтавска, Днепропетровска, Запорожска, Кировоградска, Житомирска, Черниговска, Черкаска и Киевска области и в град Киев са въведени графици за спешно прекъсване “, се посоча в изказването на " Укренерго ".

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР