Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му

...
Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му
Коментари Харесай

Печен камембер с червени боровинки, орехи, мащерка

Сиренето Камембер има твърда плесенна коричка, която задържа меката му сърцевина. Готвенето му на висока температура не е подобаваща за това сирене и поначало се употребява в сурово положение или минало бърза топлинна обработка.

1 пита сирене Камембер
1-2 скилидки чесън
5-6 стръка прясна мащерка
1-2 с.л сушени червени боровинки
4-5 ореха
1 с.л зехтин

Сиренето слагаме в съд, в който ще сервираме, откакто го стоплим преместването му няма да е уместно. Ако сте закупили камембер в дървена кутийка, можете да махнете хартиите да върнете сиренето в кутията и да го запечете дружно с нея.

Колко чесън да сложите е въпрос на усет, нарежете го на филийки.

С помощта на нож вършим няколко разреза, в които слагаме филийка чесън, боровинки, орехче, филиз мащерка. Всичко заливаме със зехтин и печем на горен реотан във фурната до лека златиста коричка (220 градуса).
Не препичайте камембера, тъй като има възможност твърдата му коричка да се спука. Резултатът от печенето е течен благоуханен сос, наподобяващ този от фондю.

Загребваме непосредствено от камембера с препечена филия със зехтин или късчета франзела и слагаме в устата на обичания. Същото прави и той за вас:)

Подходящо вино е бялото, а от алените Мерло. Чудесно се съчетава с виновност с плодов усет. Лично аз го консумирах с испанското Темпранийо.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР