„Синята зона“ не е от най-лесните теми за говорене, но

...
„Синята зона“ не е от най-лесните теми за говорене, но
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Синята зона в София се разширява с подкрепата на гражданите


„ Синята зона “ не е от най-лесните тематики за говорене, само че с времето тя се оказа най-ефективният метод за надзор на трафика в общината. От 10 години уголемение на „ синя зона “ се прави единствено там, където жителите на региона го поддържат и желаят посредством своя областен кмет, определен от самите тях “, сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев в „ Тази заран “.
Част от смяната от 1 декември касае региона на „ Оборище “ до „ Докторска градина “. Това е централна градска част и не подхожда да е в „ зелената зона “, съобщи Георгиев и означи, че разширението е обсъждано цяла година.

Фойерверки на Нова година ще има

Георгиев разяснява и желанието на Столична община да ограничи потреблението на пиротехнически средства от частни лица и компании на нейна територия. Готвените промени плануват фойерверки за частни празненства да се употребяват единствено след позволение на областен кмет. Но използването на фойерверки от жителите на Нова година няма да бъде неразрешено до 2 ч. на 1 януари. Така е и в страни с по-рестриктивен режим за пиротехниката като Германия, сподели ръководителят на СОС.

Рано е за „ пенсиониране “ на остарелия билет за градски превоз



„ Рано е за „ пенсиониране “ на остарелия билет за градски превоз. Той е деец “, съобщи Георгиев във връзка оповестените бъдещи промени в таксуването в градския превоз в столицата.
Целта на измененията е да се „ дадат нови опция “ и с изключение на билета за еднократно пътешестване да има и подобен за пропътувано време с прехвърляне на няколко транспортни средства, сподели ръководителят на СОС.

Почистването на снега в София

„ Има закъснение единствено от една от компаниите в снегопочистването. 2000 лв. ще е санкцията за непочистена от снега спирка на градския превоз. Наложени са санкции “, сподели Георгиев.
„ Положени са старания. Като цяло градската мрежа е проходима. Имало е забавяния в тез и региони, само че проблеми по съществени артерии няма “, съобщи ръководителят на СОС

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР