Ураганът Хилари ще бъде първата тропическа буря в Южна Калифорния от 84 години насам с потенциално „катастрофални“ наводнения

...
Синоптиците са прогнозирали катастрофални и животозастрашаващи наводнения“ с наводнения в
Коментари Харесай

Синоптиците са прогнозирали „катастрофални и животозастрашаващи наводнения“ с наводнения в засегнатите райони – включително туристическия остров Санта Каталина – посъветвана да се евакуира.

Военноморските сили на Мексико са разположили 3000 войници и вече са помогнали на стотици хора да напуснат домовете си преди очаквания удар на урагана на около 200 мили южно от пристанищния град Енсенада.

Изображение: Ураганът Хилари край тихоокеанското крайбрежие на Мексико по-рано тази седмица. Снимка: NOAA чрез AP

„Историческа“ буря, донесла „валия от дъжд за цялата година“

В , службите за спешна помощ чак на север помагат на местните да се подготвят за времето, което Националният център за ураганите (NHC) ) описва като „исторически“.

Предупрежденията за „катастрофални“ тропически бури и наводнения обхващат широка ивица от южните райони на Калифорния, от тихоокеанското крайбрежие до няколко планински и предпланински общности.

Камела Лейерт-Сегура: Страховете нарастват за безопасността от изчезналата авторка на песни и модел Кейти Пери

Изображение: Прогноза на Националния център за ураганите за потенциални валежи в Калифорния: Снимка: NHC

Длъжностни лица затвориха прочутите национални паркове Joshua Tree и Mojave, три мача по бейзбол от Мейджър лийг бяха отменени и отложиха изстрелването на ракета от база на централното крайбрежие на щата.

Чували с пясък бяха поставени градовете и полицията работят, за да накарат бездомните хора в приюти.

Джон Кангиалоси, експерт от NHC, каза, че в засегнатите райони може да има „дъждове за цяла година“ с някъде между три и се очакват 10 инча.

Изображение: Плажовете са останали предимно пусти с наближаването на бурята

Подготвени са федерални запаси за бедствия

Бурята може също да донесе нов рекорд за всички времена за валежи в съседните щат , казаха експерти.

Президентът призова всеки по пътя на бурята „да вземе предпазни мерки“, като федералните доставки за бедствия вече са поставени, ако са необходими.

Ураганът Хилари в момента е буря от втора категория, след като достигна своя връх в категория четири с ветрове от 145 мили в час в петък.

Максималните й устойчиви ветрове все още бяха потенциално опустошителни 115 мили в час по-рано в събота, докато стабилно се движеше на северозапад към Калифорния със скорост 17 мили в час.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР