Синоптиците отправят ново предупреждение за очаквани бури в Гърция. Всеки,

...
Синоптиците отправят ново предупреждение за очаквани бури в Гърция. Всеки,
Коментари Харесай

Бедственото положение на любим на българите курорт остава, има опасност там да

Синоптиците насочат ново предизвестие за предстоящи стихии в Гърция. Всеки, който реши да почива на гръцкото море, е добре да се съобрази с метеорологичната конюнктура, акцентират те. На някои места на Халкидики към момента няма ток и топла вода след опустошителната стихия, която лиши живота на 7 души и рани десетки, оповестява Блиц.

``
реклама

Заради местни повреди на някои места към момента няма електрическа енергия. Туристите в Неа Потидеа към този момент са на плажа. Българско семейство претърпя бурята и остана в курорта, оповестява bTV. Няколко дни са били без вода и ток. Разказват, че е било мъчно и се наложило да се къпят в морето.  

Във връзка с предизвестията за вероятни нови стихии през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи поучава българските жители, намиращи се на територията на страната или планиращи пътешестване в южната ни съседка, да наблюдават метеорологичните прогнози и да се осведомят за настоящата конюнктура.

Българите, с парцели на Халкидики, също имат право на обезщетение.

По информация на генералното ни консулство в Солун нашите сънародници, адресно регистрирани и притежаващи недвижимо имущество в Халкидики, които са претърпели вреди в резултат на естественото злополучие от 10 юли, могат да посетят съответните общини и да подадат искане за обезщетение. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР