Синоптиците от НИМХ към БАН предупреждават за максимални температури между

...
Синоптиците от НИМХ към БАН предупреждават за максимални температури между
Коментари Харесай

В 18 области днес жегата ще е нетърпима и опасна за здравето!

Синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките предизвестяват за оптимални температури сред 32 и 37 градуса в първия ден от новата седмица.

Жълт код е разгласен за 18 области в страната. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното и още ще се намали.
В планините ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 26 градуса, на 2000 м - към 20 градуса.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР