Синият талон на автомобилите е абсолютно излишен и ще отпадне

...
Синият талон на автомобилите е абсолютно излишен и ще отпадне
Коментари Харесай

Нов министър обеща: Без опашки в КАТ и отпадане на синия талон на колите

Синият ваучър на колите е безусловно непотребен и ще отпадне в оптимално къс период. Няма да има удостоверения за фамилно състояние и за наследници в някои случаи. Ще премахнем и печатите на администрацията. Това сподели министърът на дигитализацията и електронното ръководство Божидар Божанов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Министърът има упоритостта да улесни и живота на водачите. Сред плануваните нововъведенията са опазване на час онлайн за обзор в " Пътна полиция " при регистрация на автомобил и възнаграждение на всички такси за услугата онлайн. Божанов добави, че ще бъде разисквано с Министерство на вътрешните работи дали така наречен " минаване на канал " да не се размени от обзор в случаен пункт за годишен механически обзор седмица след придобиването на колата. 

Със сигурност няма спънки да отпадне синият ваучър, който върви с шофьорската брошура и служи единствено с цел да покаже дали лидерът няма неплатени актове. " От него няма потребност. Той е безусловно непотребен и би трябвало да отпадне в оптимално къс период ", уточни Божанов.

Той акцентира, че към този момент в базата данни на пътните служители на реда попада всичко нужно за един водач - категория, нарушавания, притежавани коли и така нататък За министъра е значимо тази информация да бъде предпазена.

Снимка: 

" Всеки жител ще има достъп до историята за достъпа на своите данни. Кой, по кое време и на какво съображение е разглеждал неговите данни. Ще може да се абонирате и за уведомление, в случай че някой прочита данните ви, стопират ви служители на реда - след 2 минути идва SMS, че някой е видял данните ви за шофьорската брошура ", сподели Божидар Божанов.
Отпадат и доста удостоверения Депутати оферират да отпадне синия ваучър и екостикера
Синият ваучър към шофьорската брошура и екостикерът, който се лепи в средата на предното панорамно стъкло на автомобила при годишен техни...

Следващите ограничения са свързани с отпадането на някои удостоверения и оптимизация на някои процеси.

" Типичното нещо е отпадането на удостоверения за фамилно състояние, в някои случаи за наследници и за липсва на отговорности. В момента ние сме пощальон на администрацията, това нещо има опция да отпадне много бързо ", сподели още министърът.

По думите му други удостоверения могат да отпаднат по-бавно, те ще бъдат оценени след това.

" Електронната идентификация ще е другото нещо, което ще стартираме. Имаме обещания в оптимално къси периоди - до 6 месеца, всеки жител да има комфортно средство, с което да употребява електронни услуги. Дали то ще бъде персонална карта или в телефон, или и на двете места, е механически подробност ", добави Божанов.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР