Синият дантелен ахат е красив скъпоценен камък с небесносин цвят.

...
Синият дантелен ахат е красив скъпоценен камък с небесносин цвят.
Коментари Харесай

Син дантелен ахат - значение и свойства

Синият дантелен ахат е хубав драгоценен камък с лазурен цвят. Той съставлява форма на халцедон, който в предишното е служел като скъп материал в производството на статуи и орнаменти.

Тогава неговата стойност е била оценена високо, до момента в който през днешния ден тя е доста обезценена. Думата Ахат има гръцки корени, а самата тя посочва реката в Сицилия, към която се счита, че е открит камъкът.

Днес ахатът се популяризира из целия свят, като в България той е един от най-често срещаните скъпоценни камъни.

Ето какво обаче е смисъла на синия ахат и какви свойства има той:

Основната мощ на синия ахат е да заземява, успокоява и хармонизира. Неговото значение е в това, да въдворява равновесието във Вселената. Ключовите свойства на този драгоценен камък са да стабилизира физическата сила, като хармонизира противоположните енергийни полета – Ин и Ян, както и да спомогне за определяне на прочувствения и интелектуалния баланс.

Освен това, ахатът подкрепя за подсилване на самочувствието и укрепване на увереността.

Друга основна роля на ахата е да предизвиква ефикасния умствен развой, подобрявайки по-лесната централизация и ускорявайки възприемането на информацията. Камъкът спомага за ориентиране на вниманието по този начин, че да се стигне до просветление и повече изясненост, като минимизира случаите на комплициране.

Също по този начин ахатът спомага за развиването на аналитичните качества и дейно спомага при оправянето с повече интелектуални задания.

На психическо равнище синият ахат носи утешение, излъчвайки положителна сила. Той работи извънредно удобно при стресови обстановки, напрежение, терзание или нараснали равнища на тревога. Синият ахат оказва помощ както на възрастни, по този начин и на деца.

Ахатът спомага и на физическо равнище посредством своите лечебни свойства. Този камък работи извънредно удобно при болки в гърлото, проблеми в региона на врата и раменете, както и при нарушавания в работата на щитовидната жлеза. Други лечебни свойства на ахата са бързото справяне с треската; подсилване на скелетната система; лечение на костни деформации и артрит.

Синият дантелен ахат е подобаващ камък за амулет, носещ позитивна сила, или като украсителен аксесоар към бижута.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР