Сингапур и Цюрих са на еднакви позиции в рейтинга за

...
Сингапур и Цюрих са на еднакви позиции в рейтинга за
Коментари Харесай

Най-скъпите градове в света през 2023

Сингапур и Цюрих са на идентични позиции в рейтинга за най-скъпия град в света тази година, следвани от Женева, Ню Йорк и Хонконг. Това заяви в четвъртък Economist Intelligence Unit (EIU), като предизвести, че растежът на световните разноски и рецесията в стандарта на живота към момента не са завършили, написа Reuters.

Средно цените са се повишили със 7,4% на годишна база в локална валута за над 200 постоянно употребявани артикули и услуги, спад от рекордното нарастване от 8,1% предходната година, само че към момента „ доста по-високо от наклонността през 2017-2021 година се споделя в отчета на EIU.

Сингапур си върна върха в класацията за девети път през последните единадесет години заради високите равнища на цените в няколко категории.

Градът страна има най-високите транспортни цени в света, с помощта на строгия държавен надзор върху номерата на колите. Освен това е измежду най-скъпите във връзка с облекла, хранителни артикули и алкохол.

Издигането в тази ранглиста на Цюрих отразява силата на швейцарския франк и високите цени на питателните артикули, стоките за бита и отдиха, се показва в отчета.

Женева и Ню Йорк са равностойни в ценово отношение за третото място, до момента в който Хонконг е пети, а Лос Анджелис е шести.

Азия продължава да отмита релативно по-ниски нараствания на цените приблизително спрямо други райони, се споделя в разбора на EIU.

Китай е включен в класацията с четири града – Нанкин, Уси, Далиан и Пекин, като те са измежду тези с най-голямо придвижване надолу в класацията тази година дружно с Осака и Токио в Япония, отбелязва Ройтерс.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР