Сингапур и Цюрих делят първото място в класацията на най-скъпите

...
Сингапур и Цюрих делят първото място в класацията на най-скъпите
Коментари Харесай

Сингапур и Цюрих са най-скъпите градове в света

Сингапур и Цюрих разделят първото място в класацията на най-скъпите градове в света на " Икономист интелиджънс юнит ", следвани от Женева, Ню Йорк и Хонконг, предава Ройтерс. Според мозъчни концерн световната рецесия с разноските за живот надалеч не е отшумяла, показват медиите.

Цените на 200 най-често използвани артикули и услуги в световен проект са се нараснали на годишна база приблизително със 7,4 на 100 в локална валута, което е спад по отношение на рекордното покачване от 8,1 на 100 през предходната година, само че е " доста над междинното равнище, записано през интервала 2017-2021 година ", се показва в отчета.

Сингапур е бил преди всичко в листата в девет от последните 11 години поради високите цени в няколко категории. Градът страна поддържа най-високите цени на превоза, поради строгия надзор върху броя на колите. Той е и най-скъпият във връзка с облеклата, храните и алкохола.

Изкачването на Цюрих се дължи на силата на швейцарския франк, както и на високите цени на храните, домакинските артикули и развлеченията.

Женева и Ню Йорк разделят третото място, Хонконг е пети, а Лос Анжелис - шести.

Азия се радва на относителто по-малко повишаване от други райони, се споделя още в отчета.

Китайските градове падат в класацията, като най-сериозен е спадът на Нанцзин, Вуси, Далян и Пекин, както и на японските Токио и Осака.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР