Синестезията е рядко явление, при което сетивата се сливат или

...
Синестезията е рядко явление, при което сетивата се сливат или
Коментари Харесай

Любознателни изследователи установиха какъв е цветът на оргазма

Синестезията е рядко събитие, при което сетивата се сливат или разместват – синестетите, както се назовават хората с това извънредно положение могат да вземем за пример да чуват цветно, да виждат ароматите, да усещат звуците на досег и така нататък Което слага значим въпрос за науката: какво е да правиш секс, в случай че си синестет? Благодарение на няколко любознателни откриватели, към този момент имаме отговор.

Има разнообразни типове синестезия. При най-често срещания хората виждат всяка писмен знак или цифра в избран цвят. В други, не толкоз постоянно срещани случаи думите имат усет, или допирът има избран тон.

И защото в секса вземат участие всички сетива, можем да предположим, че за синестетите прекарването е още по-вълнуващо. Сетивата се преплитат по най-разнообразни способи, а половата възбуденост и оргазмът имат зрителни и какви ли не още измерения. Това обаче не се случва при всички.
свързани новини9321на 21.12.2021
Маркус Зедлер от Хановерската здравна школа взема решение да изследва какви са разликите в половото преживяване при синестетите, спрямо множеството от нас.

След като участниците в проучването попълнили разнообразни въпросни, касаещи половите им чувства и синестетични прекарвания, той стига до извода, че синестетите " наподобява изживяват по-дълбоко положение на полов транс, без обаче да изпитват по-голямо задоволство по време на сексуален акт ".

Особено любопитни са " примерните цитати ", приложени към проучването - извадки от анкетите, извършени с хора, които имат полова синестезия. Те са подредени съгласно етапите на полова реакция: началната фаза " е с колорит на оранжево, което с повишаване на възбудата " става все по-ярко " и " първичната мъгла се трансформира в стена ". По време на оргазма " стената избухва ", има " кръгови структури " и " синкаволилави тонове ". Последната фаза " варира сред розово и жълто ".

Наскоро учени откриха, че множеството хора в избрани моменти претърпяват синестезия в някаква степен, само че тези, при които това е отчетливо и непрекъснато, са малко.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР