Синдромът на хроничната умора е силно омаломощаващо състояние, чийто ефект

...
Синдромът на хроничната умора е силно омаломощаващо състояние, чийто ефект
Коментари Харесай

Разбиха мита на синдрома на хроничната умора


Синдромът на хроничната отмалялост е мощно омаломощаващо положение, чийто резултат се усеща доста мощно напролет. Статистиката сочи, че към 3% от международното население има синдром на хроничната отмалялост , който води до толкоз съществено омаломощаване, че утежнява работоспособността и естествения им метод на живот за дълъг интервал от време.

От десетилетия учените безрезултатно се опитваха да разкрият аргументите за поява на синдрома на хроничната отмалялост. Липсата на триумф в този аспект беше причина доста експерти да гледат на него не като на заболяване, а като на психическо положение . Оказва се, че с това несправедливо се омаловажава сериозността на хроничната отмалялост.

Наскоро австралийски учени реализираха значими проучвателен триумфи, които смятат за задоволителни, с цел да заявят, че са разрушили мита за синдрома на хроничната отмалялост. Според учените към този момент няма причина сериозността на това положение да се омаловажава. Те смятат, че синдромът на хроничната отмалялост към този момент умерено може да се признае за болестно положение и показват съответни аргументи за това.

Според данните им въпросният синдром се предизвика от увреждане на избрани рецептори по повърхността на имунните кафези . Това отключва серия от реакции, които в последна сметка водят до непрекъсната изнемощялост , незаинтересованост и отмалялост и които по нищо не се отличават от тези при други имунологични болести.

Откритието е обнадеждаващо за всички хора, живеещи със синдрома на хроничната отмалялост. То потвърждава, че техните недоволства не са основани единствено на психически разстройства, а са следствие от протичането на действително заболяване. Фактът, че е сложен

за диагностициране, не би трябвало да омаловажава тежестта на синдрома на хроничната отмалялост

и не трябва да е мотив засегнатите да не получават полагащите им се грижи и лечебни рекомендации.

Свързани публикации.. Техники за самопомощ при хронична отмалялост 0 С поведенческа терапия се лекува и хронична отмалялост 0 Кои заболявания се демонстрират с психиатрични признаци? 0

Именно в тази тенденция се чака да бъде доста потребно новото изобретение. Според учените то ще способства за това търсенето на способи за лекуване на синдрома на хроничната отмалялост да стане доста по-задълбочено. Това неизбежно ще помогне и за създаване на ефикасни лечебни подходи, с които положението на засегнатите да се облекчи. Имайки поради имунологичния темперамент на болестта, не може да се каже сигурно, че то ще се лекува дефинитивно. Ще може обаче да се разработят способи за трайното му преодоляване и за разреждане на пристъпите му.

За момента лекуването при синдром на хроничната отмалялост включва две съществени лечебни ограничения – психическа

помощ
и серия от физически извършения . Никоя от тях обаче не дава дълготраен резултат, а в някои случаи даже се следи противоположна реакция. Очевидно, към този момент има наклонност нещата да се трансформират и животът на хората със синдром на хроничната отмалялост да се облекчи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР