Синдромът Иванчева, разтърсил тези дни Пловдив, отново ни върна към

...
Синдромът Иванчева, разтърсил тези дни Пловдив, отново ни върна към
Коментари Харесай

В Пловдив си имаме всичко - от Суджукгейт до Иванчева 2

Синдромът „ Иванчева ”, раздрусал тези дни Пловдив, още веднъж ни върна към тематиката за корупция по етажите на локалната власт. Коментарите са от житейските „ Няма по какъв начин да си до каца с мед и най-малко да не си оближеш пръстите ” до аналитичните „ Властта се взима, с цел да се употребява ”.

Всички очевидно са прави. Защото другояче не можем да си разбираем за какво толкоз доста хора се натискат за кметския пост, където заплатата е едвам 1300 лв.. Всички ни изясняват, че го вършат за богатството на града и хората, само че очевидно имат и други претекстове. А министър председателят Борисов е прав да упорства управниците на огромните градове да взимат министерски заплати, тъй като не схваща по какъв начин си гледат децата с тези заплати.

В годините на демокрацията Ральо Ралев стана вторият областен кмет в Пловдив, задържан по обвиняване за рушвет. Преди време при акцията на ДАНС в ареста беше прибрана кметицата на „ Централен ” Райна Петрова. Тя „ изгоря ” и като кмет, и като политик поради публичните поръчки за доставяне на детските заведения с храни. В томовете с доказателства, събрани от прокуратурата, имаше фрапиращи неща ​- доставка на грозде за 7,50 лв. за кг и ваучер за екскурзия в Тайланд, дарен на кметицата от доставчика Надежда Минчева с компанията <210> „ Надежда 2000 ”.

Райна Петрова и до през днешния ден е клиент на съда.

За 30 години под тепетата няма нито един мандат на локалните управници, над който да не са витали сенките на подозрение. В началото на 90-те ръководителят на Общинския съвет Теодор Димитров (лека му пръст) беше нападнат за милиони левове (на тези пари) неплатени налози. Спас Гърневски, който пое кормилото на властта през 1995 година, изтърка няколко чифта обувки, с цел да изяснява в прокуратурата за какво е сключил договорка за 45 рейса " Волво " на цена над 400 000 лв. за численост. Държавното обвиняване се произнесе " почтен ", откакто му изтече мандатът.

Чист като сълза излезе от двугодишното ръководство на Пловдив доктор Иван Чомаков. Всички прокурорски инспекции, в това число и за скандалната продажба на Марково тепе, стигаха до груповите решения на Общинския съвет, от който няма по какъв начин да се търси наказателна отговорност.

Дясната ръка на доктор Иван Чомаков - зам.-кметът по общинска благосъстоятелност доктор Недялко Генчев, си построи хотел на първа линия в Слънчев бряг. Отърва се от показания за добитите приходи, като напусна поста. Хванати в крачка бяха и двама чиновници на кмета Славчо Атанасов - шефката на ГРАО Василка Костова и водачът Саркис Московян. Те бяха арестувани в ареста по сигнал за рушвет от 5000 лв. за частен парцел.

Иван Тотев пък стана първият градоначалник в Пловдив от Десети ноември насам, който беше отхвърлен, въпреки и краткотрайно, от длъжността по обвиняване за злоупотреби при провеждането на публичната поръчка за зоопарка. Заедно с Тотев обвинявания бяха повдигнати на неговия заместител инж. Димитър Кацарски и на кмета на " Западен " Димитър Колев.

Делото, формирано по експлицитното предписание на основния прокурор Сотир Цацаров, и до през днешния ден не е завършило. Други облаци - за парите, изхарчени за Колодрума - се сгъстяват още веднъж върху главите на настоящите управници.

В разгара на последния корупционен скандал в страната Бойко Борисов попита при посещаване в Пловдив - вие тук по какъв начин сте с къщите за посетители. Отговорът обаче е, че под тепетата не си играем с дузина места за настаняване, тъй като си имаме хотели. И до момента в който в София падаха глави за евтини жилища, тук близки до властта си напазаруваха цели квартали.

Ралев пък доразви креативен правилото на някогашния народен представител Живко Мартинов от " Суджукгейт " с пръста нагоре, което би трябвало да демонстрира, че желаният рушвет в действителност е за " по-голям човек ". А що се отнася до дамата от " Младост ", ние тук от дълго време си имаме Иванчева на квадрат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР