Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно при закрити врата,

...
Синдикатите в рафинерията Лукойл-Нефтохим се събраха извънредно при закрити врата,
Коментари Харесай

Синдиката на Лукойл: Поскъпването на суровината ще се отрази и на крайните цени

Синдикатите в рафинерията " Лукойл-Нефтохим " се събраха изключително при закрити врата, с цел да обсъдят дали и какви дейности да подхващат, ако дерогацията за съветски нефт бъде анулирана.

В Координационния съвет на Синдиката на българските нефтохимици членуват над 5000 души, като единствено на територията на бургаската рафинерия са 1300.

" Ще използваме всички законови способи и средства за отбрана на работните места на членовете ни ”, съобщи президентът на Синдиката на българските нефтохимици " Лукойл " Павлин Ваковски.

" Лукойл ” си заплаща всичко ”, съобщи пред медиите той във връзка предстоящото внасяне на налозите от рафинерията след изключителното съвещание, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Синдикалистът прикани политиците " да спрат да развявават дерогацията като пешка ”.

" Петрол може да се вземе от две места – Черно море, Новоросийск, и през Босфора. Ако в последния миг търсиш да внесеш нефт, е обикновено да има покачване на цените ”, сподели Ваковски и прикани да има предвидимост и решенията да се съгласуват със експертите.

Според самия специалист Делян Лазаров повишаването на суровината ще се отрази и на крайните цени. Експертът посочи, че 5000 нефтохимици членуват в синдиката на " Лукойл ”.

" В Бургаската рафинерия - " Лукойл ” плюс сервизните организации, са 3000 души. 1300 са директно заети в нефтопреработката, настрана имаме IT компания и други компании с към 3000 чиновници. Заедно с техните фамилии стават 9000. Друго нефтопреработвателно дружество в България няма, всичко, което обезценява труда ни, е недопустимо за нас ", безапелационен бе Лазаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР