Синдикатите в МВР започват преговори с ръководството за увеличение на

...
Синдикатите в МВР започват преговори с ръководството за увеличение на
Коментари Харесай

В МВР започват преговори за увеличение на възнагражденията

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи стартират договаряния с управлението за нарастване на заплатите. Ако не се стигне до съглашение служителите на реда евентуално ще излязат на народен митинг на 8-и ноември.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10% от 1 януари 2021 година. Причините за настояванията са, че служителите на реда са на първа линия в битката против ковид.

От Синдикалната федерация към този момент направиха няколко предупредителни митинга в страната, съобщи БНР.

Полицаите са недоволни, че не са включени в листата на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%:

„ Колегите и то, съгласно мен много основателно, се почувстваха подценени и афектирани. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното разпореждане, едни 10% за нас звучат в действителност малко обидно ", разяснява пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

От своя страна министърът на вътрешните работи Христо Терзийски изясни пред „ Хоризонт “, че е подготвен на договаряния и е поканил протестиращите служители на реда на среща през днешния ден.

Той посочи, че е допустимо след срещата със синдикатите в Министерство на вътрешните работи да бъде извършен и Съвет за обществено партньорство. Това обаче ще стане факт в идващите дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР