Синдикатите настояват за увеличение на максималната пенсия. Позицията на КНСБ

...
Синдикатите настояват за увеличение на максималната пенсия. Позицията на КНСБ
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за увеличение на максималната пенсия

Синдикатите упорстват за нарастване на оптималната пенсия. Позицията на КНСБ за оптималния размер на пенсиите за застрахователен стаж и възраст е, че той също би трябвало гладко да се усилва, тъй че от ден на ден хора, чиито пенсии са лимитирани от „ тавана “ да получат действителния размер на техните пенсии. Ето за какво и в подтекста на бюджета за идната 2020 година синдикатът упорства, без значение, че нивото на оптималния застрахователен приход няма да пораства (максималната пенсия е 40 % от него), това да не е спънка за нарастване на оптималната пенсия.

За да се реализира растеж на оптималната пенсия, КНСБ предлага през 2020 година по изключение размерът й да се дефинира на база 45 на 100 от оптималния застрахователен приход от 3000 лв.. Това значи от 1-ви юли идната година най-високата пенсия в страната да се откри на равнище от 1350 лева

Предложението ще засегне 40 500 души, измежду които към 28 000 индивида, на които сега действителният размер на пенсията е „ отсечен “ от тавана. Ако предлагането на КНСБ се одобри, съвсем половината от тези 28 000 души ще получават отсега нататък действителния размер на пенсиите си.

Допълнителният финансов запас, нужен за реализация на настояването на КНСБ е под 28 млн. лева Експертите на Конфедерацията са уверени, че в плануваните доходи има задоволително запаси, тъй че синдикалните оферти за повишение адекватността на пенсиите да се осъществят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР