Синдикатите на Volkswagen отхвърлят изграждането на нов завод на компанията

...
Синдикатите на Volkswagen отхвърлят изграждането на нов завод на компанията
Коментари Харесай

Работниците саботират мечтания от Източна Европа завод на Volkswagen

Синдикатите на Volkswagen отхвърлят построяването на нов цех на компанията в Източна Европа или Турция. Те желаят съществуващите индустриални мощности да бъдат употребявани по-ефективно. Това може да породи вътрешен спор сред капитала и чиновниците на компанията, написа немският Handelsblatt.
Говорителят на семейство Порше, Волфганг Порше, съобщи по време на автомобилното ревю в Женева, че отговорността за старите структури, изключително в централата във Волфсбург, има и работническия съвет. Като представител на най-голямата акционерна група в компанията и член на надзорния съвет, той поддържа основния шеф Херберт Дайс за нужното преструктуриране.
Председателят на работническия съвет Бернд Остерлох реагира яростно на мненията на Порше. Според него за проблемите в групата отговорността е на управлението, а не на чиновниците.
„ Не могат да потънат милиарди и това да остане без никакви последствия “, споделя Остерлох, базирайки се на неправилния преход към новите стандарти за разход на гориво и нездравословни газови излъчвания, който предходната година струваше на групата най-малко 1 милиард евро.
Раздразнението на работническия съвет се отразява и на проектите за построяването на нов цех в Източна Европа.
Спорът сред чиновници и ръководители стартира от преструктурирането на фабриката в град Емден за произвеждане на електрически автомобили. Това задейства рокада в цялата индустриалната мрежа на компанията.
В резултат производството на Passat в Емден бе спряно за 6 месеца. Планирано е то да се реалокира в завода на Škoda в Чешката република. На собствен ред чешката марка се нуждае от по-голям потенциал, който да бъде основан с построяването на нов цех.
" Škoda има потребност от спомагателни индустриални мощности, това е несъмнено ", съобщи представител на компанията. Представители на чиновниците считат, че заводът на Škoda може да бъде осъвременен против 200 милиона евро. Така ще се избегне следващ неверен ход на компанията, написа вестникът, представен от БГНЕС.
Конфликтът стартира, откакто Volkswagen разгласи решение за създаване на нова фабрика в Източна Европа. Инвестицията е на стойност 1.3 милиарда евро. Компанията прегледа 10 вероятни места в Сърбия, Румъния, България и Турция.
Volkswagen към този момент имат значително проблеми. Разработчиците срещат компликация с новата електроника за модела Golf, чието произвеждане стартира през втората половина на годината. Ако плануваните 80 000 единици не изоставен фабриката във Волфсбург, то загубите ще са на стойност 400 млн. евро.
В Братислава, Словакия производството на модела Up е прекратено, а правоприемник към момента липсва. По думите на чиновници точно изпълнителният шеф Херберт Дайс и управлението са отговорни за забавянето и загубите.
Дайс среща рецензия и от своите среди. Топ управител в компанията счита, че основният шеф се държи все по-автократично. " Той не стимулира задоволително екипа, а по-скоро ги смущава…Не може и да става въпрос за градивна работа в екип ", разкрива ръководителят, поискал анонимност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР