Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) отново обяви

...
Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) отново обяви
Коментари Харесай

Синдикати в затворите отново обявиха стачна готовност

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) още веднъж разгласи протестна подготвеност. Това решение е взето на общо заседание, състояло се през вчерашния ден, осведомиха от организацията

От синдиката разясняват, че причина за това е генерираното голямо напрежение в местата за отнемане от независимост и следствените арести. Това слага под съществено подозрение правото и опцията на чиновниците да извършват служебните си отговорности в професионална и спокойна конюнктура, гарантираща сигурността в тези структури, показват от ССЗБ

От организацията декларират, че се афишират против всевъзможни дейности, нарушаващи естествения темп на работа - устни разпоредби за правене на нови месечни графици в пандизите и арестите без прелиминарен разбор и оценка на въздействието. Надзирателите приказват за безпричинно трансформиране на щат в административни длъжности за сметка на надзорно-охранителния състав, редовно нарушение на трудово-правни разпореждания, неприятна кадрова политика в посока кариерното израстване на чиновниците.

Затова и от синдиката желаят незабавна среща със служебния правосъден министър Крум Зарков и отрасловия заместител Мария Павлова.

Последният митинг на работещите в системата бе през юни. Тогава те се оповестиха за почтени условия на труд, почтени приходи и качествена промяна. Протестът пред Министерство на правосъдието бе на чиновници в пандизите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч и други градове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР