Синдикатът на административните служители „Подкрепа и Федерацията на независимите синдикати

...
Синдикатът на административните служители „Подкрепа и Федерацията на независимите синдикати
Коментари Харесай

Държавни служители на протест пред МС: Работим, а сме бедни


Синдикатът на административните чиновници „ Подкрепа " и Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации към КНСБ се събраха на митинг пред Министерския съвет с искане за опазване на плануваните размери на средствата за превъзмогване на диспропорциите във възнагражденията на чиновниците в държавната администрация.

Бистра Данова е историк и работи в Държавна организация „ Архиви ". „ Протестираме, тъй като желаеме заплатите в държавната администрация да доближат едно най-малко приблизително равнище за страната, тъй като сега сме под минимума ", показа пред БГНЕС Данова и добави:

„ В момента се оказва, че те въобще няма да решат това и няма да гласоподават заплатите ни да се изравнят. Ние не може да се съпоставяме с частния бизнес по никакъв метод и един тип работим, а сме небогати. Разбирате ли, не можем да си покрием сметките. В подобен случай по какъв начин чакат от нас да не протестираме, няма по какъв начин. Всички имаме право на естествен живот, с който най-малко сметките да си покриваме, какво остава към този момент за изключителни разноски и други неща. Това е, което желаеме – един естествен метод на живот. "

Жената означи, че никой не чува гласа на елементарните хора и по тази причина синдикатите ги съставляват, тъй като имат право да беседват на по-високо равнище и провеждат срещи, с цел да могат да ги защитят. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР