Синдикат на българските медицински специалисти се казва най-новата организация, която

...
Синдикат на българските медицински специалисти се казва най-новата организация, която
Коментари Харесай

Медицинските специалисти си направиха собствен синдикат

Синдикат на българските медицински експерти се споделя най-новата организация, която ще пази правата на медицински сестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти.

Медицинската сестра Мая Илиева, която месеци наред оглавява митингите на работещите в сектора, е определена за водач на новия профсъюз. Основната му цел е да работи за отбрана правата на експертите в опазването на здравето и смяна на модела на финансиране в региона на здравните грижи. Организацията към този момент е записана в съда и попада в Агенцията по вписванията.

"Оттук нататък, несъмнено, ни чака доста работа - договаряне с работодателите по места. Ако не бъдем чути, сме подготвени да организираме и ефикасни протестни дейности, без значение от това какъв брой време ще ни отнеме тази подготовка. Времето на мирните митинги, съгласно нас, свърши. Идва времето на един същински работещ и професионален профсъюз. Защото сега в действителност пари има. Те ги дадоха - 450 милиона (допълнителните пари за опазване на здравето за 2020 г.). Но въпросът е къде ще отидат те и кой ще управлява разпределението на тези средства ", сподели Илиева пред БНР.

Първата градска конструкция на организацията е учредена на 6 декември в регионалната болница в Сливен и към този момент е съумяла да се пребори за нарастване на заплатите на медицинските сестри със 100 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР