Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с огромно съжаление

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с огромно съжаление
Коментари Харесай

СФСМВР: Държавата се опитва да дезертира от предоставянето на защита при пожар

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) с голямо страдание отбелязва опита на страната, в лицето на управлението на Министерство на вътрешните работи да дезертира от даването на една, обезпечена от страната, базисна нужда на всеки жител на Република България, а точно отбрана при пожар, злополучие или повреда.
Тази част от активността на Министерство на вътрешните работи, в областта на сигурността се обезпечава главно от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", декларират от синдикалната федерация в писмо до медиите.
Сериозните разминавания в последните три години сред СФСМВР и професионалното управление на ГДПБЗН, и съответното политическо управление на Министерство на вътрешните работи, в лицето на избран отраслов зам.-министър, във връзка с откровени нарушавания, касаещи сигурността, както на жителите, по този начин и на обособения чиновник, доближиха своя разцвет в края на тази седмица - по самопризнание на основен комисар Николов и министър Радев /наследил казуса от предшествениците си/, ПБЗН не е в положение да обезпечи едвам 190 щата, с цел да не се наложи редуциране на 10 сектора и две районни служби, ангажирани с пожарогасене и избавяне.
СФСМВР към този момент три години води непрекъснати разногласия, с нужните причини, за потребността от най-малко трима чиновници в екип. Отстоявахме и отстояхме тези минимални за Европа стандарти в името на сигурността на нашите сътрудници и на самите жители, декларират от синдиката.
Ръководещите на основната дирекция и съответните чиновници на политическото управление на Министерство на вътрешните работи имаха разполагаем цели 2 години, с цел да приведат в деяние условията на една Наредба, призната след продължителни митинги на Федерацията пред Народното събрание на Република България. Това несъблюдение, съгласно СФСМВР, е изцяло съзнателно или в резултат на откровена непросветеност.
Недоумение буди и фактът, че тези съкращения, в територии където и досега времето за реакция е било много постепенно и е създавало опция за пожари със съществени материални загуби, се изясняват със забележете: " в допълнение забавяне от 7 до 12 минути... ", изказани от професионален началник.
Изборът за закриване на служби в два от трите ни зимни курорта и " поканата " те да бъдат заместени от частни компании е неуместно, споделят още от СФСМВР.
Организацията се опълчва остро на всевъзможни опити за закриване на служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията с всички разрешени от закона средства, както с цел да отбрани членовете си в засегнатите служби, по този начин правото на всички жители на Република България да имат еднакъв достъп до служби за ПБЗН.
СФСМВР смята, че член 61 от Конституцията: „ Гражданите са длъжни да оказват подпомагане на страната и обществото при положение на естествени и други бедствия при условия и по ред, избрани със закон “ би трябвало да бъде спазван освен от „ елементарните “ жители, а в доста по-голяма степен от жителите на Република България, които заемат управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН, в чието обвързване е да ползват както специфичните закони, по този начин и Конституцията на Република България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР