Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикатът на

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикатът на
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели разпъват палатки пред МФ

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) припомнят, че не престават да са в положение на митинг , заради липса на прогрес и действителни дейности за смяна и възстановяване на политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи, осъществена от ръководещата коалиция, както и отхвърли от на подобаваща индексация в Министерство на правораздаването (МП). Това се споделя в известие на двата синдиката до медиите.

СФСМВР и ССЗБ декларират, че макар проведените до момента митинги, изпълнителната власт продължава да неглижира двете им съществени претенции - за нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерството на вътрешните работи с 20% и пускане на действителна и цялостна смяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правосъдието.
 Миланов: Условията на труд за служителите на реда са трагични от 15-20 години
Миланов: Условията на труд за служителите на реда са трагични от 15-20 години

След митингите на служители на реда и пожарникари в столицата

Двете синдикални организации акцентират, че макар оповестените планове за започване на промяна в Министерство на вътрешните работи, съветвана с жителите и представители на работещите в системата, съответни дейности все още не са подхванати.

Те допълват, че въпреки страната ни да е членка на Европейски Съюз, съществени правила на работа в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието не престават да са формалността, неуважението към обществените сътрудници и неналичието на резултати , които по никакъв метод не дават отговор на главните европейски правила и полезности.

Синдикатите показват още, че не престават да не се осъществят незабавните ограничения, планувани в текстове от съдружното съглашение.
 Преди договарянията: 44% от българите подкрепяли служителите на реда за по-високи заплати
Преди договарянията: 44% от българите подкрепяли служителите на реда за по-високи заплати

Фондация към полицейските синдикати се базира на проучване без паспорт

" Именно заради неналичието на съответни резултати и разговор, е явна нуждата СФСМВР и ССЗБ да припомнят - за следващ път, на ръководещите за своите претенции. Това " увещание " ще започва на 1 април 2022 година в 12.00 часа с създаване на палатков лагер пред Министерството на финансите в София " , декларират двете организации.

Те прецизират, че в началото лагерът ще се състои от една палатка, като при нужда от време на време ще бъдат добавяни други.

Синдикатите означават, че считано на следващия ден желаното нарастване на главните заплати на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието е 25% и ще продължи да се усилва.

Те също, че датата за построяването на палатковия лагер не е определена инцидентно.

СФСМВР и ССЗБ акцентират, е в случай че и тази форма на митинг не докара до приемлив резултат, ще подхващат нужните дейности и ще показват своята решителност, както и решителността на работещите в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, като провеждат по-радикални митинги.
 Николай Ангов: Структурната промяна в Министерство на вътрешните работи цели реализиране на по-висока успеваемост
Николай Ангов: Структурната промяна в Министерство на вътрешните работи цели реализиране на по-висока успеваемост

Намаляване на фрагментите и повишение на квалификацията са едни от нужните стъпки за това

Припомняме, че през сегашния месец щафетни протестни дейности на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в няколко града в страната.

Мащабен се организира още през февруари, когато и към 300 чиновници на пожарната в София с искане за нарастване на заплатите с 20% и на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " като независима конструкция отвън Министерство на вътрешните работи. През януари първо СФСМВР разгласи, а по-късно към концепцията и.

След това със синдикатите в Министерство на вътрешните работи в Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР