Синът на президента на Уганда Йовери Мусевени - Мухузи Кайнеругаба,

...
Синът на президента на Уганда Йовери Мусевени - Мухузи Кайнеругаба,
Коментари Харесай

Синът на президента на Уганда иска да се жени за Джорджа Мелони

Синът на президента на Уганда Йовери Мусевени - Мухузи Кайнеругаба, е специалист по грубите смешки в Туитър, само че това негово държание буди безпокойствие измежду сънародниците му, отбелязва Асошиейтед прес в разбор.

Кайнеругаба се пошегува в Туитър, че неговата страна

може да нахлуе в прилежаща Кения,

похвали съветския президент Владимир Путин и предложи наедрял рогат добитък като зестра, с цел да може да се ожени за Джорджа Мелони (премиерът на Италия - б.р.).

Тези туитове породиха много смях у сънародниците на Кайнеругаба, само че някои от туитовете, касаещи опцията той да наследи на президентския пост татко си, бяха посрещнати от угандийците с безпокойствие.

„ Аз ще бъда президент на Уганда след татко ми “, написа в туит по-рано този месец Кайнеругаба.

Президентът Мусевени, който е на 78 години, е на власт от 37 години в Уганда и до момента не е казвал, че ще се отдръпва от поста си. Но синът му е към този момент на 48 години. Това е с 6 години повече от възрастта, на която Мусевени стана президент. Така че туитовете на Кайнеругаба, че ще наследи татко си на президентския пост, се възприемат от някои като демонстрация на неговото неспокойствие да заеме президентския пост. 



Сега Кайнеругаба, който е и военачалник с четири звезди, е боен консултант на татко си.

Той е роден в Танзания, когато Мусевени бе деятел на незаконната битка против угандийския деспот Иди Амин. Кайнеругаба е учил в Уганда, а след това се е обучавал във военни учебни заведения във Англия и в Съединени американски щати. Бързо е е издигнал в редиците на армията, като това подхрани и спекулациите, че има скришен проект за издигането му и до президентския пост.

Приближени на президентския наследник обаче го обрисуват като емоционален и се базират на изказванията му в Туитър.

Кайнеругаба към този момент трябваше да се извини за един подобен пост. В Туитър той се пошегува, че угандийските сили може да завладяват за две седмици кенийската столица Найроби. А след този устен случай Мусевени даже издигна още повече сина си в армейските редици.

Наследникът на Мусевени пък продължи с провокациите си в Туитър. Той предизвести в един от туитовете си, че тези, които се опълчват на татко му, се опълчват на него самия, а пък тези, които се опълчват на него, се опълчват на татко му.

Противници на Кайнеругаба напомнят,  че едно време той е бил пълководец в угандийските специфични сили и като подобен е нарушавал човешките права.

Опозиционният водач Боби Уайн сподели, че той  и неговите поддръжници са станали жертва на принуждение от страна на тези сили. Угандийски сатирик, живеещ в този момент в заточение в Европа, пък твърдеше, че Кайнеругаба е наредил неговото изтезаване, до момента в който е бил в ареста.



По същата тематика изданието „ Политико “ напомня, че Кайнеругаба предходната година попита в Туитър своите 600 000 почитатели

какъв брой съгласно тях крави, може да предложи като зестра за ръката на Джорджа Мелони.

Президентският наследник даже приказва за избрана порода крави - нкоре, които били най-красивите, съгласно него на земята. Той напомни, че съгласно традициите в неговата страна, когато човек харесва някое момиче, то той ѝ дава хубава крава като подарък. И след това добави, че той незабавно би дал 100 крави нкоре за ръката на Мелони. След което предизвести, че

в случай че Рим отхвърли тази оферта, то това ще значи, че угандийците ще би трябвало да завладяват Рим, което ще им отнеме единствено няколко дни.

След серия от туитове, издържани все в този дух, самият президент на Уганда се извини за държанието на сина си, напомня „ Политико “ и добавя, че поради провокативните си туитове президентският наследник пък е именуван „ Туитващият военачалник “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР