Хънтър Байдън съди съюзника на Тръмп Руди Джулиани за обвинения в нарушаване на данни

...
Синът на президента на Съединените щати Джо Байдън Хънтър съди
Коментари Харесай

Синът на президента на Съединените щати Джо Байдън Хънтър съди Руди Джулиани и друг адвокат, заявявайки, че двойката неправилно е осъществила достъп и споделила личните му данни, след като ги е получила от собственика на сервиз за ремонт на компютри в американския щат Делауеър.

Искът във вторник е последният в новата стратегия на Хънтър за отвръщане на удара срещу републиканските съюзници на бившия президент Доналд Тръмп, които са търгували и предавали личните му данни – включително предполагаеми имейли и неудобни изображения – в усилията си да дискредитират баща му.

Продължавайте да четете

списък от 3 елемента. Какво следва за Хънтър Байдън, след като споразумението за признаване на вината се провали?Главният прокурор на САЩ назначава специален адвокат в Хънтър Байдън разследванеХънтър Байдън съди данъчната агенция на САЩ за разкриване на лична информациякрай на списъка

Искът обвинява Джулиани и адвоката Робърт Костело, че са прекарали години в „хакване, подправяне, манипулиране, копиране, разпространение и като цяло обсебване от“ данните, които са били „взети или откраднати“ от устройствата или хранилището на Хънтър.

Кампанията е довела до „пълно унищожаване“ на неговата дигитална поверителност, се твърди в твърдението.

Искът също така твърди, че данните на по-младия Байдън са били „манипулирани, променени и повредени“, преди да бъдат изпратени на Джулиани и Костело, и оттогава са били допълнително променени.

Те са нарушили законите срещу компютърното хакване, когато са го направили, според делото, което търси неуточнени щети и съдебна заповед за връщане на данните и забрана да се правят повече копия.

Костело представляваше Джулиани, но наскоро заведе дело срещу бившия кмет на Ню Йорк, заявявайки, че не е платил повече от 1,3 милиона долара в съдебни сметки.


Говорител на Джулиани не върна незабавно съобщение от Асошиейтед прес (AP) с искане за коментар във вторник сутринта. Костело отказа коментар пред информационната агенция.

През февруари той каза пред AP, че писмо от адвокатите на Хънтър, които изискват разследване от Министерството на правосъдието на него и други, свързани с лаптопа, е „несериозен правен документ“, който „мирише на отчаяние, защото те знаят, че идва денят на страшния съд за Байдънс”.

Съдебният процес от вторник бележи последния обрат в сагата с лаптопите, която започна с история на New York Post през октомври 2020 г., в която подробно се описват някои от имейлите, които според него са открити на устройството, свързани с чуждестранните бизнес сделки на Хънтър.

Бързо беше сграбчен от Тръмп като въпрос на кампанията по време на президентските избори в САЩ същата година.

Хънтър не признава изрично, че лаптопът, оставен в компютърния магазин, е негов, но казва, че „поне някои“ от данните са били на неговия iPhone или архивирани в iCloud.

Специален прокурор на Министерството на правосъдието също провежда отделно разследване на данъците на Хънтър и е повдигнал обвинения за притежание на огнестрелно оръжие срещу него и той планира да се пледира за невинен. Той също така е обвинен в данъчни престъпления.


Републиканците в Камарата на представителите междувременно продължиха да разследват всеки аспект от бизнес отношенията на Хънтър и се опитаха да ги свържат с баща му като част от разследване за импийчмънт срещу президента Байдън. Очаква се изслушване в четвъртък отново да даде подробности за някои от твърденията им.

Междувременно, след като запази мълчание, докато изображенията се разпространяват из цялата страна, Хънтър промени тактиката си и съюзниците му сигнализираха, че предстои още нещо.

През последните няколко месеца по-младият Байдън съди бивш помощник на Тръмп за предполагаемата му роля в публикуването на имейли и неудобни изображения.

Хънтър също заведе дело по-рано този месец срещу данъчната агенция на САЩ, Службата за вътрешни приходи (IRS), заявявайки, че личните му данни са били погрешно споделени от двама агенти, които са свидетелствали като податели на сигнали като част от разследване на републиканците в Камарата на представителите на неговия бизнес сделки.

Синът на президента на САЩ също настоя за разследване на Джулиани и Костело, заедно със собственика на сервиза за компютри в Уилмингтън, който каза, че Хънтър е оставил лаптоп в магазина си през април 2019 г. и никога не се е върнал да го вземе.

Джулиани предостави информацията на репортер на New York Post, който първи писа за лаптопа, каза адвокатът на Хънтър в писмо, настояващо за федерално разследване.

Източник: Ал Джазира, Асошиейтед прес
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР