Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър,

...
Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър,
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Петър Александров искал да убие сина на Желю Ганчев, боса на пюретата „Ганчев”, дължал пари на Малката секира

Синът на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров – Петър, задържан и упрекнат за ликвидиране в съучастничество с погребалния сътрудник Александър Кинов, за което Narod.bg заяви пръв, имал лист с хора за ликвидиране, като идната планувана жертва бил синът на милионера Желю Драгомиров Ганчев, притежател на пюретата „ Ганчев ”, един от дребното българи с поръчков ролс-ройл в гаража.

 Ролсът на Желю Ганчев бе заскобен на паркинга пред Народно събрание, където аленият милионер бил на среща с Корнелия

Източник на Narod.bg от прокуратурата разкри, че Петър Стоянов Александров решил да събере борчовете, раздадени от починалия му татко Стоян Александров, прочут с прякора Малката брадва. Бившият финансов министър имаше проблеми с Темида поради противозаконната си лихварска активност, преди да почине през август 2021-а, без да успее да си върне дадените против солени лихви пачки.

Сега 32-годишният му правоприемник си съставил лист с борчлии от бележника на татко си, на които поставял изискването или да върнат парите, или да се простят с живота си.

Петър Александров и Александър Кинов бяха хванати за ликвидирането на дебитор – 49-годишният Кирил Русев, който висял с 300 000 лв.. Майката му подала сигнал за изгубването му на 5 януари – полицейският чиновник се усъмнил, че е налице тежко престъпление. В рамките на 30 минути след приемане на сигнала е арестуван първият обвинен, а час и половина по-късно – и вторият.

Тялото на убития е намерено в камера в частна морга, като той е бил настанен там с подправени документи. В същото време синъта на Малката брадва и аверът му минали границата сред България и Сърбия на 4 януари вечерта през пункта до Стрезимировци, като на граничните управляващи са посочили документите на убития мъж. После се върнали в България, само че без да демонстрират персоналната му карта.

Според информацията на Narod.bg идващият в листата бил синът на аления милионер Желю Ганчев.

Видният приватизаторът е необут на едноименните пюрета „ Ганчев ” с фабрика в Асеновград и съгласно голям брой медийни изявления е пръв приятел и спонсор на соцлидерката Корнелия Нинова.

Реклама

Малко прочут факт е, че през 2008 година тарторката на Българска социалистическа партия основава компания „ Финансови технологии ” ЕООД. Адресът, на който е записана компанията – „ Войводини могили ” №48 в София, е същият, на който са регистрирани и две трети от компаниите на… Желю Ганчев, който може и да е едва чужд на по-широката аудитория, само че играе основна фигура в промишлеността, а положението му се прави оценка на десетки милиони. Ганчев натрупва положението си още в първите години на демокрацията като вносител, а след това и производител на бебешки пюрета, детски храни и натурални сокове.

Желю Ганчев нашумя и с покупката на 42% от „ ПВБ пауър България ”, притежаваща редица ВЕЦ-ове. Той оперира цели 5 системи на Искър.

През 2018-а, когато ролс-ройса за 1 млн. лв. на Желю Ганчев обиколи обществените мрежи и медиите със фотография по какъв начин колата е „ заскобена “ от чиновници на Центъра за градска подвижност на паркинга край остарялата постройка на Народното събрание, се разбра, че предприемачът бил в Народното събрание, с цел да се среща точно с висши червени партийци, измежду които и Корнелия.

Милионерът Ганчев „ цъфна “ и в една от огромните разработки на службите през 2004 година, като съгласно оперативните данни на тогавашната НСБОП той взе участие в скица за напън на Темида в лицето на към този момент починалия началник на Върховен касационен съд по това време Иван Григоров.

През 2006 година станаха ясни детайлностите от създаването на НСБОП и Министерство на вътрешните работи 2 години по-рано за корупция по високите етажи на правосъдната система бе подаден сигнал против Григоров, изпратен на тогавашния основен прокурор Никола Филчев от Министерство на вътрешните работи шефа Георги Петканов. Оказва се, че Желю Ганчев е пращал свои хора, които да се свързват с разследвани по проблема лица от престъпния контингент, които пък, от своя страна, да ходатайстват в негова изгода за избрани решения на съда.

„ На 10 февруари 2004 година Радослав Волов е бил потърсен от Тодор Стоянов, който му съобщил номер на гражданско дело 1674/2003 година на Апелативен съд с молба да съобщи на Григоров да се ходатайства за компания АСКОН АД в интерес на Желю Ганчев, като акцентира, че става дума за 237 000 лв.. Същия ден Волов предал номера на делото на Иван Григоров “, написа в създаването на службите през 2004 година

Справка в правосъдните регистри сочи, че повече от 25 години хранителният магнат води каузи против страната за добита от него някогашна национална компания (отпреди измененията – б.р.), чиито пасиви отхвърля да заплати. Става въпрос за заеми. Казусът стига и до Европейския съд по правата на индивида и среща разрешаване там, като съдът в Страсбург приема доводите му, само че не го обезщетява.

В асеновградския елит Желю Ганчев е фамозен познавач на женска плът. Настоящата му брачна половинка Саня – сестрата на Бояна Генова, по-позната като “малкото коте ” на Валери Божинов, е тъкмо от обичани му вид „ силиконки ”.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР