Синът на легендарния ни треньор по борба Симеон Щерев -

...
Синът на легендарния ни треньор по борба Симеон Щерев -
Коментари Харесай

Хванаха с допинг сина на Симеон Щерев

Синът на именития ни треньор по битка Симеон Щерев - Николай е заловен с допинг. Националът ни се е провалил на извънсъстезателен тест и е осъден за 4 години до 4 юли 2023 година Националът от тима по свободна битка е в листата на осъдените от Антидопинговия център. В урината му е намерено веществото кардарин - препарат, който усилва издръжливостта и топенето на мазнини в организма.

Николай Щерев се завърна на тепиха предходната година, като стана държавен първенец в кат. до 125 кг. Пролетта той отпадна още на старта на Европейското състезание в Букурещ, само че към този момент в кат. до 97 кг, а есента не взе участие на Световното състезание в Нур-Султан, Казахстан, тъй като е бил осъден.

Щерев свалил общо 60 кг, с цел да влезе в категорията. Софиянецът е притежател на пояса " Дан Колов " през 2011 година, само че след това спря да се бори. Той се завърна на тепиха, с цел да се класира и да взе участие на Олимпиадата в Токио 2020. Планът му, както и този на татко му, обаче не съумя. В момента Симеон Щерев е треньор на женския народен тим на Русия.

През 2019 година до момента са хванати общо още петима българи. Другите са Георги Ванчев (борба), Горяна Стоева (кикбокс), Аспарух Тотев (канадска борба) и Сабин Чаушев (стрелба).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР