Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, получи

...
Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, получи
Коментари Харесай

Синът на Джо Байдън е обвинен в незаконно притежание на огнестрелно оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън , получи обвинявания за предоставяне на погрешни показания и нелегално владеене на револвер, оповестиха международните организации.

Това е последната стъпка от дългогодишното следствие против него. Това е и първият път, в който дете на настоящ американски президент получава федерални обвинявания.

В четвъртък 53-годишният Хънтър Байдън беше упрекнат, че погрешно е твърдял в запълнен от него документ, че не използва опиати и не е подвластен, когато е закупил револвер Colt Cobra Special през октомври 2018 г . Според американските закони всеки, който желае да закупи оръжие, е задължен да попълни такова заявление. Впоследствие обаче Хънтър призна, че по това време се е борил със зависимостта си към крек кокаин.

Обвиненията към сина на Байдън идват единствено два дни, откакто републиканците от Камарата на представителите започнаха публично следствие за импийчмънт против неговия татко Джо Байдън. А това даде мотив на юриста на сина му да допусна, че са били повлияни от „ непозволената и пристрастна интервенция на републиканците в този развой “.
Още съмнения против Байдън-младши
Официалното следствие за импийчмънт против Джо Байдън е концентрирано върху това дали президентът се е облагодетелствал от бизнес покупко-продажбите на сина си, както настояват републиканците. Републиканците също по този начин упрекват Байдън-младши, че е употребявал името на татко си, с цел да си подсигури работа в чужбина.
 Хънтър Байдън
Екипът на специфичния прокурор заяви, че продължава да проверява някои действия на Хънтър Байдън, измежду които съмненията дали някои от неговите контакти с задгранични ползи не са нарушили американския Закон за регистрация на задграничните сътрудници. Той изисква откриване на лобистка активност в интерес на други страни.

В продължение на няколко години Байдън-младши се е занимавал с разнообразни бизнес инициативи по света, като част от тях се припокриват по време с интервала, през който татко му е бил вицепрезидент, написа " Ню Йорк таймс ". Те включват работа в борда на шефовете на украинската енергийна компания " Бурисма " , както и реализиране на капиталови покупко-продажби в Китай , които му носят доходи от милиони долари.

Синът на Джо Байдън също по този начин е обект на следствие и поради съответни бизнес покупко-продажби. Специалният прокурор, който следи случая, сподели, че обвиняванията за в точния момент може да бъдат повдигнати във Вашингтон или в Калифорния, където синът на президента живее.
Опасността за Джо Байдън
Както следствието, по този начин и обвинителният акт против Хънтър Байдън не бяха непредвидени, само че едновременното развиване на събитията ускорява провокациите, пред които е изправен татко му.

Три комисии на Камарата на представителите на Съединени американски щати ще изискат банкови и други документи в опит да потвърдят изказванията, че президентът нелегално се е облагодетелствал от бизнес връзките на сина си и това няма по какъв начин да не разтревожи Белия дом.

Джо Байдън няма сериозна конкуренция за президентската номинация на Демократическата партия, само че някои демократи са все по-обезпокоени от проблемите му, защото социологическите изследвания демонстрират, че съвсем няма разлика в поддръжката за него и за Доналд Тръмп, който още веднъж е водещ претендент на републиканците, отбелязва " Вашингтон пост ".

Обвиненията против Хънтър Байдън слагат министерството на правораздаването в странната обстановка да води каузи както против него, по този начин и против някогашния президент, който към този момент е.

Американското държавно управление и самият Джо Байдън, който дружно със сина си нееднократно е приказвал обществено за проблемите му с опиатите, в този момент значително заобикалят да разискват случая. Белият дом препраща въпросите на медиите към министерството на правораздаването и към частните юристи на Хънтър Байдън, с цел да не основава усещането, че се намесва в работата на правосъдната система.

Въпреки обвиняванията против сина му и опцията те да се усилят обаче, те все още не доближават мащаба и количеството на прокурорските обвинявания против Доналд Тръмп. Бившият американски президент е упрекнат в опит за замяна на изборните резултати през 2020 година, за и за от Белия дом, след приключване на президентския му мандат.

С това всеки опит да се употребяват проблемите на Хънтър Байдън може просто да подтикне американските гласоподаватели да създадат съпоставяне и да видят контраста, написа Би Би Си.

В същото време обаче множеството демократи, когато бъдат запитани, не са удовлетворени, че Байдън още веднъж се кандидатира за Белия дом през 2024 година Хънтър наподобява като още една причина някои да не престават да упорстват 80-годишният президент да се отдръпна и да даде път на идващото потомство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР