Синабунг в се активира и изхвърли тази сутрин огромен стълб

...
Синабунг в се активира и изхвърли тази сутрин огромен стълб
Коментари Харесай

Изригна вулканът Синабунг в Индонезия

Синабунг в се задейства и изхвърли тази заран голям дирек от пепел на хиляди метри високо в небето, заяви Агенция Франс Прес.
Вулканолозите са записали 13 обособени изригвания, откогато планината Синабунг се „ разсъни ” и изхвърли във Суматра парчета на височина до 5000 метра.
Според изказвания на локалните управляващи, не е имало непосредствена заплаха за живота или имуществото на хората, защото през последните години периметър от 5 км към вулкана е останал необитаем.
Не са издадени заповеди за евакуация и няма известия за прекратяване на полети.
 Вулканът Етна продължава да изригва пушек и пепел Вулканът Етна продължава да изригва пушек и пепел
Етна, един от най-активните вулкани в света, продължава да бълва пушек и пепел след новото си изригване през днешния ден. Италианските управляващи обаче з...
Местните поданици са останали на закрито, с цел да избегнат гъстата вулканична пепел.
От службата за наблюдаване в Синабунг обявиха, че димът и пепелта от през днешния ден са най-големите от 2010 година насам и предизвестиха, че има възможност да се усилят. Големият купол от лава може да се спука когато и да е, причинявайки по-голяма лавина от горещи облаци.
Синабунг е 2460-метров вулкан, който не е бил деен в продължение на епохи, преди да изригне през 2010 година, причинявайки гибелта на двама души.
След следващ интервал на безучастие той изригна още веднъж през 2013 година и от този момент остава мощно деен. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР