Символична залесителна акция по повод Световния ден на водата 22

...
Символична залесителна акция по повод Световния ден на водата 22
Коментари Харесай

100 липи за Деня на водата засадиха в Хасковско 

Символична залесителна акция във връзка Световния ден на водата 22 март провежда обичайно за трета поредна година ВиК-Хасково. В двора на помпената станция до село Стамболийски дружно с децата от 4А клас на ОУ „ Христо Смирненски “ бяха засадени 10 липи. Такива акции през днешния ден има и в 10-те региона на ВиК-Хасково, като засадените дръвчета са 100, съообщи шефът инж. Божидар Желязков.

Официални посетители бяха кметът на общината Станислав Дечев със заместниците си Динко Тенев и Танер Емин, както и регионалният шеф Гинка Райчева със заместника Митко Петров, които също се включиха в символичната залесителна самодейност.

По-рано през днешния ден от ВиК-Хасково показаха пред четвъртокласниците открит урок за кръговрата и пътя на водата в природата.

За нас, работещите във ВиК-Хасково, Световният ден на водата е празник. Благодаря на всички заети в сдружението за ежедневните старания и професионализма и дано всеки се постарае да направи вероятното за съхранението на скъпия запас – водата, сподели шефът на сдружението Божидар Желязков. Той поздрави и всички, заети във ВиК-сектора.

Инициативата за Световния ден на водата се заражда през 1992 година на Конференцията на Обединените народи, извършена в Рио де Жанейро. Генералната асамблея на Обединените народи дефинира 22 март да се празнува, като Световен ден на водата.Отбелязва се публично от 1993 година.

„ Използвайте водата за мир “ е тематиката на Световния ден на водата 22 март тази година. Редица начинания по този мотив провежда и РИОСВ-Хасково: открити уроци, презентации, полемики, състезания за рисунки и фотографии. В акцията с открит урок и презентация се включиха седмокласници от СУ „ Васил Левски “ в Хасково, а възпитаници от ПГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Димитровград демонстрираха развой на филтриране на водата, след което дискутираха въпроси, отдадени на опазването й, като един от най-ценните запаси на планетата. Детските градини в района също се включват с рисунки, фотографии, презентации и открити уроци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР