Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват! Инфарктът

...
Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват! Инфарктът
Коментари Харесай

Познаването на тези симптоми на инфаркт може да ви спаси живота

Симптоми на инфаркт, които не трябва да се подценяват!

Инфарктът може да бъде предшестван от болежка в гърдите, само че болката в ръката е един от най-ранните признаци. Сърдечният удар настава вследствие на блокирания приток на кръв към сърцето и може да бъде съдбовен.

Важно е да знаете кои са предупредителните признаци на инфаркт. При огромно налягане върху запушения кръвоносен съд сърцето е с напрежение, тъй че се появяват някои от следните признаци, които демонстрират, че може да настъпи инфаркт:

Появява се гадене и затруднено дишане, настинка и припадък на кашлица. Специално внимание, обаче, би трябвало да се обърне на болката, която се появява по ръката.

По коя ръка се появява болежка по време на инфаркт?
Най-често, това е лявата ръка, само че лекарите споделят, че болката в дясната ръка не трябва да се подценява. Болката в региона на врата и долната челюст е още един обезпокоителен сигнален признак.

Причините, които могат да доведат до инфаркт при здрави хора, нормално са от психически темперамент.

Развод: Разведените хора са с 18% по-склонни да получат сърдечен удар от женените.

Емоционална болежка: Според едно изследване ден преди настъпване на инфаркт, хората са чули неприятни вести и са изпитали мощна прочувствена болежка.

Замърсен въздух: Проучванията откриват връзка сред неприятното качество на въздуха и инфаркта.

Бременност: Промените в тялото, които се случват по време на бременност, могат да усилят риска от инфаркт и до 12 седмици след раждането. Сърдечните пристъпи, които се случват по време на бременност, са доста тежки и водят до редица затруднения.

Гняв: Рискът от инфаркт е 8,5 пъти по-висок два часа след мощен изблик на яд. Д-р Томас Бъкли от Университета в Сидни изяснява, че аргументи за инфаркт могат
да бъдат кавги сред членовете на фамилията, както и отчаяние в работата.

Алкохол: Пиенето на огромни количества алкохол усилва риска от инфаркт, сърдечно мъждене, само че и цялостен отвод на най-важния мускул в тялото, настояват учени от Калифорнийския университет.

Температурни аномалии: На всеки 10 градуса спад на температурата се усилва риска от инфаркт на миокарда със 7%. Внезапните промени въздействат на всички, само че хората, които към този момент страдат от сърдечни болести, би трябвало да заобикалят да стоят на студено място.

Безсъние: Рискът от инфаркт се усилва доста, в случай че страдате от бодърствуване, с цели 45%!

Пушене: Пушачите са три пъти по-склонни да получат инфаркт, в сравнение с някогашните пушачи и хората, които в никакъв случай не са пушили.

Природен лек за разчистване на артериите
Съставки: 1 литър вода, 100-150 г стафиди, 2 супени лъжици нарязан корен от джинджифил, 2 супени лъжици мед, 4 супени лъжици зелен чай на прахуляк.

Приготвяне: Оставете водата да заври, прибавете джинджифила, по-късно изключете котлона и когато водата леко се охлади, прибавете зеления чай. Оставете да престои (ако употребявате сашета, пригответе ги в сходство с инструкциите и ги извадете след 3-4 минути). След 10 минути прибавете стафидите и меда.

Вижте още: Изберете телефон, с цел да получите своето предсказване!

Покрийте съда и го оставете да престои 1-2 часа. Прецедете и пийте по една чаша, два пъти дневно, преди хранене. Останалото съхранявайте в ледник. Ще забележите усъвършенстване. Разбира се, би трябвало да намалите приема на сол и мазнини. Не изхвърляйте стафидите, те са извънредно потребни за сърцето и жлъчния мехур. Яжте по 10 броя стафиди всяка заран.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР